ANNONS

Unga sköt fyrverkerier mot personer på Rissne torg

Rissne
Ett gäng unga vuxna tände strax efter klockan 19 eld på en fyrverkeripjäs på torget.
Under tisdagskvällen tände ett gäng unga vuxna fyrverkerier på Rissne torg vilka de sparkade omkull så att pjäserna riktades mot andra personer.
En anmälan om framkallande av fara är upprättad.
ANNONS

Det som brukar vara ett decemberproblem inträffade i går kväll på Rissne torg.

Ett gäng unga vuxna tände strax efter klockan 19 eld på en fyrverkeripjäs på torget. Men i stället för att försvinna i väg uppåt, så sparkade gänget omkull pjäsen så att den riktades mot andra personer på torget.

– Vi kan tyvärr se att fyrverkerier ofta används på ett farligt och provocerande sätt istället för i ett traditionellt nyårsfirande. Det händer då och då att unga personer ådrar sig ganska allvarliga skador, säger Joachim Lindell, från lokalpolisområde Solna.

Ingen skadad

Även en polispatrull fanns i närheten och kunde se hur flera unga vuxna sprang från platsen.

– Detta är ett mycket dåligt beteende och kan få mycket allvarliga konsekvenser. I fallet i Rissne igår blev ingen skadad och det riktades inte direkt mot någon men en anmälan om framkallande av fara är skriven, säger Joachim Lindell.

Polisen uppmanar föräldrar att vara mycket uppmärksamma på om deras ungdomar redan nu köper eller har fyrverkerier. Och påminner samtidigt om den åldersgräns som finns för inköp av fyrverkerier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.