Gå på upptäcktsfärd i tunnelbanan på lovet

Titta på målade motiv från 1970-talets Sverige i Solna centrums t-banestation.
Titta på målade motiv från 1970-talets Sverige i Solna centrums t-banestation.
Nu är det bara ett par dagar kvar till påsken – och lovet. Vill man inte lata sig finns mängder av aktiviteter för både barn och ungdomar.

Precis som under sportlovet anordnar Solna stadsbibliotek en mängd roliga och lärorika aktiviteter under påsklovsveckan.

Saknar du skolan så mycket att det kliar i fingrarna? Biblioteket har skrivarverkstad onsdagen den 11 april klockan 12–16 för dig som är 12–16 år och gillar att skriva. Tillsammans med skrivpedagogen och författaren Lyra Ekström Lindbäck leker ni fram ord och meningar och hittar era egna uttryck. Anmälan görs till staffan.engstrand@solna.se eller i ungdomsinformationen.

Eller varför inte hälsa våren välkommen på torsdag den 12 april klockan 12–15. Då får du vårpyssla, plantera och tillverka utomhuslek­saker och annat skoj som hör ­våren till.

Om du inte gillar våren och att det blir ljusare kanske tunnel­banans mörker kan locka. Lördagen den 14:e klockan 10 kan du följa med på upptäcktsfärd och visning av Solna centrums tunnelbane­station med kulturpedagogen Nina Nykvist som guide. Upptäcktsfärden är från 5 år och du måste ha en giltig SL-biljett. För bokning och info kan du mejla: nina.nykvist@solna.se. Samlingen sker vid nedgången mot Råsundastadion.

Fakta

Persisk sagostund

Club Q. Disco och happenings på Q-lans fritidsgård i Bergshamra inleder påsklovet för dig i åk 6–7. Entré 30 kr. Torsdag 5/4, kl. 18.30–22.

Minuten. Q-lans fritidsgård kör sin variant av Svt:s ”Minuten”. Från åk 7. Torsdag 12/4.

Musiktema på Torpets kvartersgård. Varje kväll under lovet har sitt eget musiktema på Torpet – till exempel 80-tal, eller World music. Kvällstid.

Persisk sagostund. Lördag 14/4, kl. 12, är det persisk sagostund för barn mellan 3–6 år på Hallonbergens bibliotek.

Skapardag i Gula villan. En eftermiddag i skaparglädjens tecken för dig i åk 4–6, med målning, skulptur med mera under ledning av Gula villans konstnärliga fritidsledare. Torsdag 12/4, kl. 13–16.

Källa: Solna stad, Sundbybergs stad