ANNONS

Gallerian kan bli Sverigeetta

Liljeholmstorgets galleria kan bli Sveriges bästa. Omar Aimal i inredningsbutiken Alandeko tycker att det är bra att deras kunder kan ta bilen till gallerian.
Liljeholmstorgets galleria kan bli Sveriges bästa. Omar Aimal i inredningsbutiken Alandeko tycker att det är bra att deras kunder kan ta bilen till gallerian.
Tre år i rad har Liljeholmen vunnit bästa stadsdelsgalleria – nu tävlar den om att bli landets bästa.

Läget och utbudet är trumfkortet.
ANNONS

Liljeholmtorget har sedan starten för sex år sedan arbetat sig uppåt bland köpcentrumen i Stockholm. Tre år i rad har besökare röstat fram gallerian som bästa stadsdelsgalleria.

Enligt Magnus Bergman, commercial director vid centrumägaren Citycon, ligger framgången i läget kombinerat med utbudet.

– Liljeholmen är en knutpunkt för många som pendlar. Vi har sedan starten hittat rätt butiksmix för att erbjuda folk det de behöver i sitt vardagsliv, säger han.

Nu är Liljeholmstorget med och kämpar om titeln ”Bästa svenska köpcentrum 2015”. Totalt är det sex köpcentrum runt om i landet som är nominerade och vinnaren kommer att utses den 22 oktober. Andra köpcentrum i Stockholmsområdet som är med och tävlar är Täby Centrum och Flottilijen Köpkvarter i Barkarby.

Men Magnus Bergman anser egentligen inte att de tävlar i samma liga.

– Våra största konkurrenter är citygalleriorna. Vi kommer aldrig att bli en regional galleria som Täby Centrum utan vi vill visa att vi är den bästa stadsdelsgallerian för våra kunder, säger han.

Enligt Handels utredningsinstitut, HUI, är det också läget och mixen av småskalig dagligvaruhandel som är Liljeholmtorgets styrka.

– Tillgänglighet och tid är viktigast för konsumenter och Liljeholmtorget kan många svänga förbi på väg hem från jobbet. Gallerian är också modern och står sig väl mot de andra stadsdelscentrumen som är lite äldre, säger Tobias Rönnberg, analytiker vid HUI.

På gallerians tre våningar hittar man bland annat det vanliga basutbudet med affärer som HM, Lindex, Clas Ohlsson, Ica Kvantum och Systembolaget, men här finns även butiker som inte ingår i de stora kedjorna.

ANNONS

En som har funnits med sedan starten är inredningsbutiken Alandeko. Den utmärker sig med maffiga lampor.

– Liljeholmstorget har ett bra läge för våra kunder. Vi säljer många stora lampor så det är bra att kunderna kan ta sig hit med bil, säger butiksbiträdet Omar Aimal.

Gallerians besökare är de som tre år i rad har röstat fram den som bästa stadsdelgalleria. På frågan vad som är Liljeholmstorgets styrka svarar många butiksmixen.

– Det är en bra blandning av butiker, jag gillar Stadsmissionen och konstnärsbutiken, säger ­Södermalmsbon Annika Bäckström.

Småbarnsmamman Hanna Söderstedt från Årsta kritiserar att toaletterna inte är gratis vilket flera med barnvagn runt om henne håller med om.

– När jag var gravid var det ­jättejobbigt att gå runt här. Man går ju ändå hit för att spendera pengar så de borde vara gratis, ­säger hon.

Fakta

Täby centrum vann förra året

Tävlingen arrangeras i samband med branscheventet Köpcentrum & Butiker, som Fastighetsvärlden och NCSC står bakom.

De nominerade 2015 är: Liljeholmstorget Galleria i Stockholm, Triangeln i Malmö, Täby Centrum, Utopia Shopping i Umeå, Flottiljen Köpkvarter i Barkarby i Järfälla kommun och Emporia i Malmö.

Förra årets vinnare var Täby Centrum.

Vinnaren koras den 22 oktober.

Källa: NSCS Nordic

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.