Gallerian låser dörrarna tidigare

Tidigare stängde Kista Galleria klockan två på natten. Men nu får nattliga besökare snällt lunka hem en och en halv timme tidigare.

Fem dagar i veckan ska gallerian nu stänga en och halv timme tidigare. Från att tidigare ha varit öppen från fem på morgonen till två på natten, låser nu gallerian dörrarna redan halv ett.

– Det är en del i vårt kontinuerliga säkerhetsarbete och ett sätt att agera innan det händer något, säger Magnus Åkesson affärsområdeschef Kista Galleria.

På helgkvällar, natten mot lördag och söndag, stänger gallerian en halvtimme tidigare, klockan 01.30.

Planerna på att minska öppettiderna har funnits i ett par år. Syftet är att man vill jobba förebyggande.

– Det har förekommit skadegörelse och liknande. Vi har kameror på ett antal ställen, men gallerian är stor så det kan fortfarande förekomma skadegörelse på ytor man inte ser, säger Magnus Åkesson.

Utgångarna mot tunnelbanan och Brandesgången är fortfarande öppna så man kan röra sig mellan östra och västra Kista. Men de centrala delarna av gallerian och den så kallade Modeboulevarden stänger nu alltså tidigare.

– Gallerian var och är fortfarande väldigt generös med sina öppettider. Det har bland annat att göra med att man ligger i så nära anslutning till tunnelbanan, säger Magnus Åkesson.

Förutom minskade öppettider har gallerian även planer på att utöka samarbetet med ungdomsvärdar. Det är en del i arbetet som pågår med polis och lokala aktörer för att göra Kista busstorg tryggare.

Det har förekommit skadegörelse och liknande.