ANNONS

Gallerian svarar på skyltkritiken

Den omdiskuterade ljusskylten.
Den omdiskuterade ljusskylten.
Mall of Scandinavias hysteriskt blinkande skylt har drivit grannarna till vansinne. Nu svarar gallerialedningen på kritiken.
ANNONS

Jättegallerians lysande reklamtavla har väckt ont blod hos grannarna. På kvällarna förvandlas vardagsrummet till ett blått disko när ljusskylten flimrar till, som en Frösundabo sa till tidningen igår.

Mall of Scandinavias centrumchef Lena Rune skriver i ett mejl till Mitt i Solna att man nu har vidtagit åtgärder.

”Vi har förstått att det finns närboende som har upplevt ljusskärmen som störande och vi vill gärna ha en dialog kring hur skärmen ska användas. Den här skärmen är helt ny för oss alla och vi jobbar med att kalibrera inställningarna så att den både fungerar som informationsskylt och anpassas till omgivningen. Detta tar lite tid och vi hoppas att de närboende har tålamod med detta”, säger hon.

Man har nu vidtagit tre åtgärder:

”Vi har tagit ned ljusstyrkan rejält och sett över innehållet så att det är mer stilla. Dessutom har vi beslutat att lägga en statisk svart bild från kl 18 varje dag. Vi kommer säkerligen att behöva se över ljusstyrka och tidsinställningar utifrån årstiderna framöver. Den svenska vintern är ju som bekant lite mörkare än den svenska sommaren”, fortsätter Lena Rune.

Hon avslutar mejlet med:

”Vi har givetvis säkerställt att skärmen är placerad så långt från de boende att den inte medför någon risk för människors hälsa. Vi har även undersökt att skylten uppfyller kraven i miljölagstiftningen och det gör den vad vi kan se.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.