Kör runt med bensinhandtaget – då ryckte Iman in

Iman Zolgharnian från Sundbyberg körde norrut på E4 när han plötsligt såg att bilen framför körde med ett tankmunstycke kvar i tankhålet. Iman vinkade in den vimsiga bilisten – och passade på att filma.
– Jag tänkte att så illa kan det inte vara, det måste vara något reklamjippo, säger han.

Strax efter Imans möte på E4:an skrev polisen på sin hemsida att en bilist hade tankat på en bensinmack i Kallhäll och sedan kört iväg med pumphandtaget kvar i bensinhålet. Bilen försvann därefter upp på E18 i norrgående riktning.

– Det är förmodligen samma förare, ja. Tiden är densamma, säger Iman.

Föraren stannad igen – av polisen

Iman körde upp jämsides med bilen och gestikulerade åt föraren att stanna. Han passade också på att filma. I filmen ser man hur Iman pekar mot tankhålet och ropar ”Du har soppahandtaget kvar bak!”.

– Turligt nog skulle vi av vid samma avfart. Hon blev helt bestört när hon till slut fattade vad jag babblade om, säger Iman Zolgharnian.

Om det är samma förare så blev den stannad för en andra gång. Polisen kunde nämligen stanna den bil som tankat i Kallhäll vid tolvtiden. På sin hemsida skrev de under tisdagen att en anmälan om smitning från trafikolycka kommer skrivas – efter att pumphandtaget lämnats tillbaka till bensinmacken.

Munstycket satt kvar i tanklocket. Foto: Privat