ANNONS

Gamla grejer på vinden kan bli sköna semesterslantar

Ingen skatteåterbäring, tomt i plånboken och semester?

Häng inte läpp - det finns sätt att dryga ut kassan. På Blocket kan ditt skräp vara någon annans skatt.

– Man kanske tänker att den här gamla prylen finns det ingen marknad för, men det gör det, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.
ANNONS

Att tillbringa en dag rotandes i förrådet kan göra under för plånboken. För det du trodde var redo att skickas till tippen kan gå att sälja.

Till och med den ensamma skåpluckan från Ikea som blev kvar efter köksrenoveringen.

– Folk har haft Ikeamöbler i årtionden. Kanske har de ändrat måtten på kök och någon behöver den där luckan som just du har, säger Linnéa Aguero, PR- och presschef på Blocket.

Hon har koll på vad som säljer bäst i sommar. Föga förvånande säljer Stringhyllorna och allt som är retro sig självt, men att även de gamla 80-talsmöblerna i rotting gör comeback är en nyhet för många.

– De har väl mest tillhört stugan eller stått utomhus, men om man kollar på de nya trenderna så är det mycket rotting och bambu nu. Det har nog med hållbarhetstänket att göra. Det är alltifrån krukor och korgar till möbler, så ut med grejerna på marknaden, säger Linnéa Aguero.

Några som fått testa sina gamla trotjänares kommersiella gångbarhet är Bertil och Ulla Brandén i Midsommarkransen. De hoppades få några möbler sålda i samband med flytten från radhus till lägenhet. Samma dag hade de pengar i handen.

– Vi trodde inte att rotting var populärt, men vi sålde en stol med kruka och de gick samma dag. Samma var det med rottingfåtöljerna med dynor till. Vi blev lite förvånade, säger Ulla Brandén.

Några hundralappar per grej tyckte paret Brandén att det var lämpligt att sälja för, men oavsett vad som ska säljas så är det bästa tipset att lägga lite krut på annonstexten. Barkade trädgrenar, flamingos i ståltråd och tuppar i mässing kan vara svårsålda, men det beror på hur de framställs.

– Vill man verkligen nå ut så ska man få in orden som gör det lättare att sälja. Trendmaterial som betong, marmor och mässing ska skrivas ut i annonsen. Har man något som är antikt eller gammalt ska man skriva det. Ungefär ”här är min gamla tupp i mässing som farfar ägde”. Då går det bra, säger Linnéa Aguero.

ANNONS

Ett annat tips är att se flera användningsområden för prylen som ska säljas. En gammal resväska kan vara mer än bara något att packa i.

– Resväskan har blivit en inredningsdetalj. Har man en udda väska, en koffert eller gammal portfölj kan man lägga den i inredningskategorin och fungerar inte det så sälj den som den är. Nu ska folk ut och resa och då vill man inte lägga hur mycket som helst på en ny väska.

Fakta

Udda prylar som säljer

Alla sorters hobbyprylar

Fatboy

Ytterdörr

Barstol

Akvarium

Allt av rotting

Rutschkana

Tvättbänk

Pardörr

Gamla fönster

Dynlåda

Resväskor

Modelljärnväg

Vävstol

Skyltar

Antika dockor

Källa: Blocket
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.