I dag får gamla mässområdet nytt liv med basket, bandy och dans

mässområdet sollentuna
Skanska satsar på en tillfällig aktivitetsplats på det gamla mässområdet.
mässområdet sollentuna
Skanska satsar på en tillfällig aktivitetsplats på det gamla mässområdet.
Det gamla mässområdet har varit en mörk, outnyttjad yta som många har upplevt som otrygg. Men nu får området liv i väntan på att den nya stadsdelen ska växa fram. Där Sollentunamässan tidigare stod invigs i eftermiddag en tillfällig aktivitetsplats för bandy, dans, basketplaner och pumptrack.

Skanska har byggt upp ett aktivitetsområde som en del i sitt sociala hållbarhetstänk. Satsningen ska ge området liv och gynna både skolan i temporära lokaler och boende i närområdet.

I dag, den 10 juni, klockan 14.30 invigs aktivitetsytan med ballonger, fika och musik. Alexandra Lauren, vice vd på Skanska, och kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna Henrik Thunes (M) kommer till invigningen.

Basketlirare har redan smygstartat

Redan i helgen syntes folk som smygstartade och spelade basket på det gamla mässområdet.

– Det är ju jättebra! Då verkar det ju som att behovet verkligen finns, säger Cecilia Molvin, kommunikationsansvarig på Skanska.

Området helt färdigbyggt 2026

Sollentunamässans område gränsar till både befintliga bostadsområden och två parker. När exploateringen är klar kommer ytorna att rymma allt ifrån hotell, restauranger och kontor till vårdboende och bostäder. Cirka 650 bostäder, till största delen bostadsrätter, ska byggas.

mässområdet sollentuna

Nu får det gamla mässområdet nytt liv. Foto: Skanska

Aktivitetscentret kommer att finnas i omkring ett och ett halvt år. Skanska börjar bebygga området 2021 och fem år senare väntas hela området vara utbyggt.