Gamlingar gör succé på nätet

Hon trodde inte att någon ville läsa hennes blogg om livet på äldreboende.

Tänk så fel hon hade! Efter Mitt i:s artikel gör Irma, 94, bloggsuccé.

Artikeln hann knappt komma i tryck förrän kommentarerna började droppa in på Irma Holms blogg. Från att ha haft en eller kanske två kommentarer någon gång i månaden till nästan 30 på det senaste inlägget.

Irma Holm är mycket rörd över gensvaret.

– Det är så roligt. Jag har ju inte gjort så stor affär av det här med bloggen och nu så skriver så många till mig. Det gör att jag känner mig yngre.

Hur känns det med all uppståndelse?

– Det känns kul. Men jag har varit med i tidningen förr, i Svensk Damtidning i början på 50-talet. Då fick jag ”bli en ny kvinna” och gjordes om helt, berättar Irma.

Många av kommentarerna är fyllda av beundran för den levnadsglada 94-åringen. Att livet på äldreboende kunde intressera så många kan Irma inte riktigt förstå.

– Men jag blir glad och taggad att fortsätta blogga. Nu ska jag svara på alla frågor jag fått i nästa inlägg. Jag vill väldigt gärna ha kontakt med alla som skriver till mig, säger hon.

Lokaltidningen Mitt i antydde att Irma Holm kunde vara Sveriges äldsta bloggare. Men äldst är faktiskt 100-åriga Dagny Carlsson från Solna, som vi skrivit om tidigare.

– Jag beundrar Dagny kolossalt, säger Irma ödmjukt.

Efter artikeln blev Dagny värvad som en av Vårdguidens gästbloggare. Där ska hon blogga i tre månader.

– Jag har väl gjort halva perioden. Det är många som skickar beundrande kommentarer.

Dagny har varit inne och läst på Irma Holms blogg.

– Vi har olika stil. Hon skriver om sin värld och jag om min. Men det är viktigt att alla människor får komma till tals, säger hon.

Fakta

Solnabloggar

Irma Holm, 94: irmaholm.bloggproffs.se

Dagny Carlsson, 100: blogg.vardguiden.se/hundraaringen och www.123minsida.se/Bojan