ANNONS

Gammal bio plats för ny dansshow

Till hösten intas den gamla bion Metropol Palais av dansare när Tobias Karlsson, känd från Let’s Dance, sätter upp sin första egna dansshow.
ANNONS

Ihop med sitt, och Sveriges första danskompani i pardans, Move Your Feet, sätter Tobias Karlsson till hösten upp dansshowen En dans på rosor.

Scenen blir Metropol Palais, en av Vasastans första biografer från 1927, som nu gjorts om till en teater.

– Vi har länge letat efter en bra plats men alla lokaler i Stockholm är så uppbokade. Nu när de öppnat upp Metropol Palais fick vi frågan om vi ville sätta upp showen här. Platsen är perfekt, helt magisk! Det är en väldigt öppen lokal med fantastisk känsla från 20-talet, säger Tobias Karlsson.

Showen bygger på dansstilarna som syns i Let’s Dance och många dansare är tidigare kollegor till Tobias i programmet.

Drömmen om att få sätta upp en egen dansshow har funnits med honom sedan han var 15 år och storyn baseras till stor del på hans eget liv.

– Det är både glättig schlager och en berättelse om utanförskap och om sexuell förvirring. Berättelsen utgår från fyra ungdomar som ses när de är 14 år och om den kärlek, åtrå och otrohet som de går igenom, berättar Tobias.

Både han och dansarna har jobbat hårt för att få ihop showen.

– När vi avslutat det sista stora repet innan midsommar så stod vi bara i ring och grät. Det har varit så troligt utmattande men vi är också så lyckliga och stolta över det vi gjort, allihop, säger han.

Premiärridån går upp den 3 september.

ANNONS

1 400 fick nej – och sedan ett ja till Komvuxplats

Stockholm I förra veckan fick 1 400 stockholmare ett mejl om att de inte skulle få börja på Komvux till hösten.

Anledningen var att staden behövde spara in 35 miljoner kronor. Men lika snabbt som avslaget kom, lika snabbt bestämde staden centralt att skjuta till extra pengar till arbetsmiljöförvaltningen.

Därmed kommer alla som fått nej, att få en plats på Komvux till hösten och förvaltningen försöker nu nå alla de sökande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.