Min lokala hjälte

Gammal skola byggs om till bostäder

Här på Bältgatan ska en skola byggas om till bostäder.
Här på Bältgatan ska en skola byggas om till bostäder.
Margaretaskolan på Bältgatan byggs om till bostäder.

Nästa år ska 18 lyor stå klara när de sista eleverna lämnat plugget.

Det är på Bältgatan vid Karlaplan som den gamla Margaretaskolan ska byggas om. I dag håller Stockholms tekniska institut till i lokalerna. Men i augusti drar eleverna och i årsskiftet 2017/2018 kommer 18 lägenheter att finnas i huset istället.

Byggföretaget Glommen & Lindberg samarbetar bland annat med konstnären och designern Mats Theselius som skapat flera kända möbler.

– Huset är lika högt som i de andra i kvarteret men en våning mindre. Så det blir högt i tak, säger Rolf Alexander, marknadschef på Glommen & Lindberg.

Företaget bygger just nu även om biograf Paraden på Valhallavägen till bostäder och restaurang. Och Rolf Alexander riktar en kritik mot den rivningshets som han menar finns i Stockholm just nu.

– Det är lite så på Östermalm och i city att vissa fastighetsägare river äldre fastigheter för att de är svåra att optimera. Det är lättare att riva och bygga nytt än att ta tillvara på gamla hus. Det är en fördel i stadsbilden och för vårt varumärke att behålla kvaliteterna i gamla hus, säger Rolf Alexander.