ANNONS

3 tips: Det här är på gång i Skärholmen i veckan

Kulturhuset Skärholmen, Skärisbiografen
I veckan kan du se Sveriges Oscarsbidrag på Skärisbiografen.
Deppig för att helgen snart är slut? Se då fram emot att veckan bjuder på flera spännande aktiviteter i Skärholmen – för såväl unga som lite äldre.
Mitt i har listat tre av dem nedan.
ANNONS

1. Robotprogrammering för barn på biblioteket

Föreningen Programmering utan gränser arrangerar workshops i robotprogrammering för barn 9-13 år. Kursen hålls på Skärholmens bibliotek under fem måndagar 16:45-18:45 med start den 23 september.

Barnen lär sig grunderna i programmering i C++ och får lösa utmaningar tillsammans med hjälp av robotar.

Första tillfället är öppet för alla och då är även 8-åringar välkomna. Föranmälan behövs dock för att delta i hela kursen. Läs mer här.

2. Sveriges Oscarsbidrag på Skärisbiografen

Filmen And then we danced av regissören Levan Akins utsågs nyligen till Sveriges Oscarsbidrag 2019 och tävlade i våras på Cannes filmfestival. Nu visas filmen vid fyra tillfällen på Skärisbiografen i september och oktober, med start måndag den 23 september klockan 18.15.

Filmen handlar om Merab som dansar i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli en dag ansluter till kompaniet.

En biljett kostar 50 kronor. Läs mer här.

3. Konsert med Elisif Norrman

Elisif Norrman släpper sin första EP ”Helga” och firar med en releasekonsert i Onsdagsklubben den 25 september 19.30–21.00. Artisten sjunger organisk folk-pop på engelska och inspireras av naturen i sina texter. I sitt uttryck blandar hon många olika musikstilar och sjunger om frihet, kärlek och spiritualitet.

Besökare kan också passa på att se Sophia Ammouris konstutställning innan eller efter konserten.

Onsdagsklubben är en del av projektet Kultur i centrum som drivs av föreningen Folk i Skärholmen, på Bredholmstorget 4. Som vanligt är evenemanget gratis och öppet för alla. Läs mer här.

ANNONS