ANNONS

Gängmedlemmar dömda för grova vapenbrott

Fyra ledande personer i en av grupperingarna i konflikten på Järvafältet dömdes i dag till fängelse för grova vapenbrott.
– Samtliga dömda ingår i grupperingen på Järvafältet som ligger i konflikt med varandra, säger Roger Johnsson, utredningsledare hos sektionen grova brott i Stockholm Nord.
ANNONS

Under våren 2018 har polisen i norra Stockholm arbetat med en utredning gällande flera grova vapenbrott. Idag, torsdag den 3 maj dömdes samtliga misstänkta för grova vapenbrott och grovt häleri.

– Samtliga dömda ingår i grupperingen på Järvafältet som ligger i konflikt med varandra, en konflikt som bland annat resulterat i ett flertal skjutningar. Detta bör ha en avkylande effekt en tid framöver på konflikten, säger Roger Johnsson, utredningsledare hos sektionen grova brott i Stockholm Nord i ett pressmeddelande.

Detta bör ha en avkylande effekt en tid framöver på konflikten

I ärendet har en pistol, ett tvåhands automatvapen och ammunition tagits i beslag. I förundersökningen ingår dessutom fler vapen som de misstänkta hanterat och dokumenterat på film och fotografi.

– Det är positivt att ett antal människor som begått våldsbrott i området har blivit dömda till frihetsberövande straff. Jag hoppas och tror det kommer att ha stor effekt på våldsutvecklingen, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby i ett uttalande.

Fyra ledande personer i en av grupperingarna i konflikten på Järvafältet har suttit häktade under utredningen och tre personer var fortsatt häktade i avvaktan på sina domstolsbeslut. Domarna meddelades i Solna tingsrätt den 3 maj och blev fängelse i 3,5 år, 2 år, 2 år och 1 år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.