Gåshaga har fått gympasal och gym

Paul Lindquist (M) klippte bandet som hölls av gymägaren Benny Johansson och Margareta Wallenius-Kleberg från fastighetsbolaget Wallfast.
Paul Lindquist (M) klippte bandet som hölls av gymägaren Benny Johansson och Margareta Wallenius-Kleberg från fastighetsbolaget Wallfast.
Nu finns det en ursäkt mindre för Gåshagaborna att inte ta sig till gymmet.

Första gymanläggningen, med gympasal för Futuraskolan, invigdes i onsdags .

Efter tio månaders byggande står gymmet klart i Gåshaga. Utifrån eget huvud har ägaren Benny Johansson skapat sitt drömgym.

– Lokalerna blev precis så bra som jag hoppades. Det har varit en spännande resa och jag har lärt mig mycket, säger han.

Sedan 15 år äger och driver han gymmet Exclusive training inne i stan, som de första tio åren hette Master training. Det startade han tillsammans med Daniel Westling, som numera heter prins Daniel.

– Här i Gåshaga är det inte samma profil och priset kommer inte att vara en anledning för Gåshagaborna att inte träna här. Vi vill att man ska känna att det här är vårt gym, säger han.

Gymmet, som heter M3 gym, har de traditionella beståndsdelarna, men utöver det finns även en fullstor gymnastikhall.

– Det går enkelt att ställa om salen från gruppträning till gymnastik och Futuraskolan kommer att vara här fyra timmar om dagen. Utöver det kan andra föreningar, företag eller andra hyra in sig, säger han.

På Futuraskolan ser man fram emot den första gymnastiklektionen.

– Vi är jätteglada. För oss som inte har haft en egen gymnastiksal och varit tvungna att åka till Bodals bollhall är det fantastiskt, säger rektor Catharina Tornberg.