ANNONS

Prins Daniel gästar idrottsfestival i Farsta

Prins Daniel kommer.
Prins Daniel kommer.
Carolina Klüft
... liksom Carolina Klüft.
En rörelsefestival på Farsta IP ska få fler unga att idrotta. Det är förhoppningen bakom Idrottens dag som arrangeras i Farsta nästa onsdag. Evenemanget gästas av Prins Daniel, Carolina Klüft och tidigare fotbollsstjärnan Victoria Sandell Svensson.
ANNONS

Idrottens dag är ett initiativ från Riksidrottsförbundet (RF) och arrangeras under året på flera olika platser i landet. På onsdag i nästa vecka, den 20 september, har turen kommit till Farsta.

– Idrottens dag är ett initiativ från RF som handlar om att få barn i rörelse, säger Magnus Mårtensson, projektledare för Idrottens dag Farsta.

Temat för dagen är ”Vägen till ett livslångt idrottande”. Bakgrunden är att barn och unga slutar idrotta allt tidigare, en trend som RF vill vända.

Under rörelsefestivalen på Farsta IP kommer 2000 skolbarn från mellan- och högstadiet få chansen att testa 30 olika idrotter. Inte nog med det. På kvällen bjuds allmänheten in till skridskodisco i Farsta ishall.

Idrottens dag riktar sig också till idrottsledare. Under kvällen ordnas en utbildning i Farsta grundskolas aula för 200 inbjudna idrottsledare från hela länet.

 

Fakta

Idrottens dag Farsta

Kl 9-15: Rörelsefestival på Farsta IP. Elever från 15 skolor får chansen att testa 30 olika idrotter. Invigs av prins Daniel klockan 9.

18.30-20.30: Skridskodisco i Farsta ishall, skridsko och hjälm finns att låna

18-21: Utbildningskväll för idrottsledare i Farsta grundskolas aula.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.