Gåtfulla lappar som vill väl

Mystiska lappar med tänkvärda meddelanden kring Trehörningen.
Mystiska lappar med tänkvärda meddelanden kring Trehörningen.
"Älska. Glömma. Förlåta."

"Se problemet från en annan synvinkel."

Små lappar med budskap i skogen förgyller och förbryllar i skogen kring Trehörningen.

Thomas Bläckstrand är ute och går med sin hund i området runt sjön Trehörningen i Huddinge flera gånger per dag.

På senare tid har det börjat dyka upp gåtfulla överraskningar längs promenadstråket. Små, bruna lappar med olika budskap sitter fastknutna i träden.

– Jag såg att det fladdrade lite och tänkte att det där är inte ett löv. Den första lappen jag hittade hängde en bit in i skogen, de andra sitter längs stigen, säger Thomas Blockstrand.

Flest lappar går att hitta mellan Cypressvägen och Glimmervägen och på dessa går bland annat att läsa:

”Mänskligheten behöver mer känslomässig värme för att vi ska fortsätta vara mänskliga”, ”Alla kan vi hjälpa varandra på något sätt.” och ”Lyssna till nästa medmänniska.”

– De har ett trevligt budskap. Jag blir alltid glad när jag upptäcker dem. Jag tror att det är någon som vill förgylla vår tillvaro eller få oss att tänka till som satt upp dem, säger Thomas Blockstrand.

Vem eller vilka som satt upp lapparna är ett litet mysterium. Kanske vet någon av Mitt i:s läsare vem det kan vara? Det verkar i alla fall vara någon som rör sig regelbundet i området. När texten på en lapp blektes byttes den ut mot en ny på samma plats.

– Papperslapparna och snören är av material som förmultnar, så de skräpar inte ner. Det är någon som har tänkt till lite. Man blir nyfiken på vem det kan vara, säger Thomas Blockstrand.

Det är inte första gången som liknande budskap dyker upp i skogarna i Huddinge. För tre år sedan stod det ”Sluta aldrig drömma” på en bänk och för två år sedan kom ytterligare ett budskap uppsatt på en stolpe. Om avsändaren är densamma är oklart.

– De har kommit lite då och då, men det här är första gången som det sitter uppe flera på samma gång, säger Thomas Blockstrand.