Året som gått: Trakasserier i stadshuset

Det stormade i stadshuset under förra året.
Det stormade i stadshuset under förra året.
Både Miljöpartiet, och de övriga partierna i kommunen, bad Sasanpour att lämna sin post. Han valde också att göra så – dock helt på eget initiativ enligt honom själv.

Det gungade rejält i Miljöpartiet i kommunen i slutet av året.

Kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour (MP), utreddes för att under flera år ha ägnat sig åt kränkande behandling och mobbning av medarbetare på sin avdelning. Bland annat ska han ha tvingat till sig kindpussar av kvinnor och hotat med att säga upp folk om de inte gjorde som han sa.

Miljöpartiet, och även de övriga partierna i kommunen, bad Sasanpour att lämna sin post. Han valde också att göra så – dock helt på eget initiativ enligt honom själv.

Även Miljöpartiet i Stockholm gjorde utredning av MP:s lokalavdelning, vilken visade att det under en längre tid pågått ett systematiskt användande av olika härskartekniker och funnits en ledarskapskultur där man styrt med järnhand.

Miljöpartiet i Stockholm avsatte därför hela styrelsen i lokalavdelningen.

Ytterligare en intern utredning görs nu av en extern firma. Ärendet denna gångrör två tjänstemän, en man och en kvinna, där han ska ha trakasserat kvinnan verbalt och fysiskt under en längre tid, enligt en källa som Mitt i pratat med.

Ytterligare utredning om trakasserier pågår