ANNONS

Fler gatubokhyllor längs linje 17 efterlyses

Här i kan du ta eller lämna en bok. Nu föreslås fler liknande hyllor längs Linje 17.
Här i kan du ta eller lämna en bok. Nu föreslås fler liknande hyllor längs Linje 17.
Gatubokhyllan där boende kan byta böcker vid Hammarbyhöjdens t-bana är uppskattad. Fler borde sättas upp runt linje 17 föreslår en boende i ett medborgarförslag.
ANNONS

En bokhylla där förbipasserande kan ta eller lämna böcker till varandra står vid Hammarbyhöjdens tunnelbanestation vid Ulricehamnsvägen. Gatubokhyllan är uppskattad av flera som bor i området.

– Det är ju ett bra ställe att lämna sina pocketböcker som man bara läser en gång. Dessutom är det ju miljövänligt, säger Tove Björklöv, 25 år, som plockar runt i biblioteket men inte hittar någon som hon tar med.

Nu har en boende vänt sig till stadsdelsnämnden med ett medborgarförslag där hon föreslår att stadsdelsförvaltningen i samarbete med SL underhåller hyllan då den inte är så tålig mot regn och att de är med och sprider lånehyllor långs fler stationer på linje 17.

Och flera verkar håll med.

  Jag tycker det är bra om det kommer upp fler på andra ställen. Det är en bra gärning för de som inte har pengar kan ta en bok. Och sedan kan man se till att de böcker man har läst tas till vara genom att sätta in dem här, säger Maria Troedsson, 27 år.

Förslaget har precis landat på stadsdelsförvaltningens bord. Nu ska det utredas, men tf stadsdelsdirektör Victoria Callenmark är försiktigt positiv.

– Tanken är inte alls dum, säger hon.

Däremot kommer de inte själva att kontakta SL.

– Vi skickar vidare till andra förvaltningar inom Stockholms stad, men när det gäller SL så informerar vi den som skrivit medborgarförslaget vem hon kan ta kontakt med där.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.