Sollentunas succéglass öppnar på Kungsholmen

Edsvikens Piazza och Gelateria Nina Emre
Glassmästaren Nina Emre har öppnat en ny gelateria på norr Mälarstrand.
Edsvikens Piazza och Gelaterias glass har gjort succé i Sollentuna och vunnit flera priser under Glass-SM. Nu öppnar en ny butik på Kungsholmen.
– Vi har fått ett jättefint välkomnande av alla boende i området och restaurangerna runt omkring, säger glassmästare Nina Emre.

 

Sedan smygöppningen på midsommardagen har boende på Kungsholmen kunnat svalka sig med den prisvinnande glassen, så god att trogna gäster från Sollentuna tagit sig till stan för att äta den.

– Det är så roligt, och så har vi en jättetrevlig italiensk restaurang bredvid oss, så halva Stockholms italienare har varit på besök och kollat om vi skött oss. Och vi har fått tummen upp, säger Nina Emre.

Edsvikens gelateria öppnar på Kungsholmen. Foto: Edsvikens gelateria

Edsvikens gelateria öppnar på Kungsholmen. Foto: Edsvikens gelateria

 

Den vanligaste frågan bland gästerna i stan är varför gelaterian heter Edsviken, trots att den öppnat på Kungsholmen.

– Vi är stolta och öppna med var vi bor och kommer i från, även i stan. Vår tanke är att det ska vara ett förlängt vardagsrum inne i stan. En liten lokal samlingsplats. De tidigare ägarna har haft lite otur så lokalen har varit stängd en del, säger Nina Emre.

Lokalen på Norr Mälarstrand 32 har sett några verksamheter komma och gå de senaste åren.

– Men vi hoppas att det kommer gå bra. Än så länge har vi fått jättefin respons.

Prisad på Glass-SM

Under våren tog Nina Emre hem flera priser under glass-SM som hålls i Upplands Väsby. Då bestämde en jury vilka smaker som var tvungna att ingå, nu är det upp till henne själv att experimentera igen.

–  Glassen med lakrits och hallon är väldigt populär. Det som gått hem mest hos italienarna har varit key lime pie och limoncellon. Och pekanen tog bara slurp, slut i stan!

Edsvikens piazza och gelateria

Öppettider

För närvarande öppet 11-19 alla dagar i veckan. Eventuellt inte måndagar senare under sommaren.

Serverar även lättare mat och sallader.