Gick genom isen i kanalen vid Söderbysjön

Var försiktig om du ger dig ut på sjöis. Flera olyckor inträffade i helgen.
Var försiktig om du ger dig ut på sjöis. Flera olyckor inträffade i helgen.
Flera isolyckor inträffade på länets sjöar i helgen. Bland annat i kanalen mellan Söderbysjön och Ältasjön, där en person gick genom isen.
Personen klarade sig enligt uppgift oskadd.

Blanka och snöfria isar har lockat ut många på länets sjöar de senaste dagarna. Men skridskoåkning på naturis är inget riskfritt nöje – det visade sig på flera platser i helgen.

Enligt uppgifter i flera lokala Facebook-grupper gick en person genom isen i kanalen mellan Söderbysjön och Ältasjön på söndagen. Olyckan ska ha inträffat mellan spången, där Söderbysjön övergår i kanalen, och Kafé Brotorpsstugan.

”Allt gick bra (hen kom upp). Men var vaksamma”, skriver en person i ett varnande inlägg i grupperna Bästa Björkhagen och Kärrtorp Kära Kärrtorp.

På Sågsjön i Nacka gick en man genom isen, även det på söndagen. Och på Norrviken i Sollentuna avled en 45-årig man som varit ute på isen och fiskat på lördagen.

Stockholms stad har ännu inte öppnat någon av sina sjöisbanor då isen  är för tunn. Här hittar du länkar till de senaste israpporterna i Stockholm och Nacka.