Tågar genom Södermalm för fred och kärlek

Freds- och kärlekståg intar Södermalms gator på lördag. Denna bild är från tåget 2015.
Freds- och kärlekståg intar Södermalms gator på lördag. Denna bild är från tåget 2015.
Magdansare, sambagrupper, discovagn och jonglörer.
På lördag fylls Söders gator av en färgsprakande karavan – när en kärleksdemonstration tågar genom stadsdelen.

På lördag fylls Södermalms gator av ett långt tåg som vill sprida glädje. Det är ”Stockholm för Fred och Kärlek” som ordnar en parad som ska gå från Mosebacke, via Medborgarplatsen och Folkungagatan med slut i Vitabergsparken.

Paus förra året

Det är sjätte gången som paraden går av stapeln. Förra året arrangerades den inte, men för två år sedan hade tåget flera tusen deltagare, enligt arrangören.

Demonstrationen är politiskt och religiöst obunden. Ansvariga är grundarna Ellen Molnia och Antonia Armini.

– Freds- och kärlekståget växte fram ur en längtan att fira allt det som är vackert. Att få dela ett budskap om fred och kärlek på stadens gator och att i längden skapa något som kan ge ringar på vattnet, skriver de i ett mejl.

Färgsprakande kläder

Deltagarna uppmanas att ta ut svängarna och klä sig i färgsprakande kläder. Och gärna ta med ett instrument eller annan rekvisita, som cirkusgrejor, styltor eller korgar med blommor.

– Det är jätteviktigt att poängtera är att vi inte är emot någonting, utan vi vill istället fokusera på det som vi vill ha. Vi vill skapa en värld som bygger på kärlek, lek, frihet och harmoni, för vår jord och för oss alla tillsammans.

Paraden tågar från Mosebacke torg på lördag den 3 juni kl. 12.30.