ANNONS

Här genomförs mystiska mobilköpet i Sickla

Här skriver den dömde mannen under pappren om telefonköpet i Sickla-butiken
Här skriver den dömde mannen under pappren om telefonköpet i Sickla-butiken
Den dömde 32-åringen vägrade att säga vad mannen i bilen på parkeringen i Sickla hette.
I måndags dömdes 32-åringen till fängelse för id-kapningar och bedrägerier.
ANNONS

32-åringen sa under rättegången att han skaffat mobiltelefonen och skrivit på pappren i butiken i Sickla eftersom han blivit tillsagd att göra det.

I en bil på parkeringen utanför butiken satt en man och väntade på honom. Mannen hade beordrat honom att göra telefonköpet och hade gett honom ett körkort som han skulle identifiera sig med. Vad mannen skulle ha telefonen till hade mannen inte sagt.

Vägrade avslöja namnet

När 32-åringen stod inför tingsrätten vägrade han att säga vad den mystiske mannen hette, han ville inte att mannen skulle få besvär.

Han fick aldrig betalt för det han gjorde, han jobbade bort en skuld på 40 000 kronor, uppgav han.

Telefonköpet i Sickla-butiken den 23 februari visade sig bli början på en lång kedja av händelser där id-kapningar och bedrägerier stod i fokus enligt domen.

32-åringen berättade vid rättegången hur mannen vid flera tillfällen tvingade honom att åka till utlämningsställen och hämta ut paket.

Tingsrätten sätter ingen större tilltro till 32-åringens berättelse, domstolen tror att det i själva verket är 32-åringen ensam eller tillsammans med någon, som har beställt och hämtat ut varorna.

Fängelse för 16 brott

32-åringen döms till 14 månaders fängelse för 16 olika brott: Olovlig identitetsanvändning, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri och falsk tillvitelse, vid en rättegång som hade tio målsägande, privatpersoner och olika företag.

Tingsrätten dömer 32-åringen att betala 8 500 kronor i skadestånd till mannen vars identitet han använde sig av i Sickla-butiken, och 3 084 kronor i skadestånd till butiken.

ANNONS

Mannen vars identitet han använde sig av vid telefonköpet berättade vid rättegången hur fakturor och kreditupplysningar under mars månad hade ramlat in i brevlådan, på varor han inte beställt. Mannen berättade att han hade tvingats ta ledigt en vecka från jobbet för att reda ut allt och tvingades att spärra sitt personnummer och som följd fick problem med sömnen.

Domen går att överklaga.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.