Gerdau säger nej till bygge i reservat

Förslaget att bygga bostäder i två Nackareservat faller inte i god jord hos Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande. (Arkivbild)
Förslaget att bygga bostäder i två Nackareservat faller inte i god jord hos Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande. (Arkivbild)
Näringslivets förslag att bygga bostäder i naturreservaten Velamsund och Skarpnäs faller inte i god jord, i varje fall inte hos kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau (M).

Mats Gedau säger milt sagt nej till byggförslaget.

”Människor vill bo nära natur och vatten och de miljöerna vill vi erbjuda. Vi ska inte bygga bort det som gör Nacka till en av de attraktivaste kommunerna i landet”, skriver Mats Gerdau i ett mejl till Mitt i Nacka.

Nacka kommun kommer enligt Gerdau inte att tillåta att bostäder byggs i Skarpnäs eller Velamsund.

”I Nacka visar vi moderater att bostäder och natur inte behöver stå emot varandra. Vi ska bygga 20 000 bostäder i Nacka och inrätta två- till tre nya naturreservat. Vi vill att halva Nacka fortsatt ska vara grönt och att ingen ska ha mer än 300 meter till närmaste grönområde eller park.”

I måndags föreslog Stockholms handelskammare att totalt 7 000 bostäder kan byggas i de två reservaten Velamsund och Skarpnäs. Totalt kan 100 000 bostäder byggas i 17 naturreservat runt om i länet för att råda bot på bostadsbristen, anser handelskammaren.

Läs även här.