ANNONS

Fina gesten – här får kvarterets företagare sänkt hyra

Mirjana Bozic, Solna, Stockholm, coronaviruset, företagare,
Mirjana, en av många Solnaföretagare som kämpar i motvind just nu.
Solnas småföretagare går på knäna i spåren av coronavirusets framfart. På Ankdammsgatan får flera företagare nu sänkt hyra för att hjälpa verksamheterna kvar i kvarteret.
– Det betyder jättemycket, säger företagaren Mirjana.
ANNONS

– Jag trodde först att det var en kund som hörde av sig för att boka av sin tid, säger företagaren Mirjana när Mitt i ringer henne på onsdagsförmiddagen.

Hon driver skönhetssalongen European Esthetic Academy på Ankdammsgatan i Solna och berättar att avbokningarna trillar in en efter en. De senaste veckorna är intäktstappet runt 70 procent.

Hon hyr lokalen av bostadsrättsföreningen BRF Ankdammen 33, och föreningens styrelse har nu beslutat om tillfälligt sänkta hyror för en handfull småföretagare i kvarteret. 25 procents lägre hyra i tre månader är det som gäller:

– Vi försöker göra så gott vi kan för att stötta och har tittat på vad vi kan orka med utan att riskera föreningen. Det är såklart en avvägning, det är våra medlemmar som tar kostnaden, men det är inte heller bra om vi längre fram skulle hamna i ett läge där vi står med tomma lokaler, säger föreningens ordförande Lars-Göran Palm.

Mirjana Bozic, Solna, Stockholm, coronaviruset, företagare,

Mirjana får många besök från kunder som avbokar just nu. Foto: Privat

Mirjana har drivit företaget sedan 2016 och har aldrig varit med om såhär många avbokningar på samma gång. Hyressänkningen är ett välkommet besked.

– Det betyder jättemycket. Det är tufft, men det är bara att vänta och se vad som händer och hoppas att det här går över snart, säger hon.Ankdammsgatan, Solna, Stockholm, coronaviruset, företagare,

I kvarteret har en handfull små verksamheter nu fått tillfälligt sänkt hyra.

 

ANNONS

Solna, stötta, störra Stockholm

Vad gör du för att stötta Solna under coronakrisen? Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa på nils.jonsson@mitti.se

Då ska du inte ge dig ut på stan

SYMTOMEN:

I nuläget verkar coronaviruset ge symtom som torrhosta och feber. Men även andningsbesvär, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk är vanliga symtom. Enligt rekommendationerna bör man också vara uppmärksam på samtliga symtom på luftvägsinfektion. De allra flesta får lindriga besvär som går över av sig självt.

DÅ SKA DU STANNA HEMMA:

Om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du stanna hemma tills dess att du känner dig frisk. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.

SOCIALA KONTAKTER ATT UNDVIKA: 

Om du har symtom ska du stanna hemma och generellt försöka låta bli att träffa andra människor. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra. Du ska inte gå till jobbet, skolan eller förskolan. Undvik onödiga besök hos äldre människor på sjukhus eller äldreboenden.

SÅ SKYDDAR DU DIG OCH ANDRA:

Smittämnen fastnar lätt på händer och sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten – i minst 20 sekunder.

Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket eller en pappersnäsduk för att hindra att smittan sprids. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

Källa: Folkhälsomyndigheten
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.