ANNONS

Getingmidjan stängs av i påsk – räkna med mer trängsel

Fjärrtågsresenärer och övriga pendlare kommer att trängas i påsk när Getingmidjan stängs.
Fjärrtågsresenärer och övriga pendlare kommer att trängas i påsk när Getingmidjan stängs.
I påsk stänger Trafikverket av tågspåret Getingmidjan i Stockholm. Det innebär att de som reser med region- och fjärrtåg måste förflytta sig med pendeltåg genom Stockholm. Räkna med trängsel på pendeln med andra ord.
ANNONS

Den mest trafikerade tågsträckan i hela Sverige, den så kallade ”Getingmidjan”, stängs av i påsk. Den två kilometer långa sträckan mellan Stockholms Central och Södra station ska återigen rustas upp.

Arbetet kommer att pågå från skärtorsdagen den 18 april klockan 18.00 till morgonen den 23 april till klockan 04.57.

Det kommer att innebära mer trängsel på pendeltågen då både vanliga resenärer och fjärrtågsresenärer får samsas i Citybanan, Stockholm södra och Flemingsberg.

Så åker du i påsk

Om du åker tåg söderifrån får du kliva av på Stockholms södra eller Flemingsbergs station för att byta till pendeltåg som tar dig till Stockholm City.

Ska du sedan resa vidare norrut med fjärr- eller regionaltåg går du från pendeltågsstationen Stockholm City till Stockholm Central där de tågen avgår.

Tåg från norra Sverige kommer stanna på Stockholm Central som vanligt. Ska du åka vidare söderut med fjärr- eller regionaltåg åker du pendeltåg mellan Stockholm City och Stockholms södra eller Flemingsberg. Därifrån kan du sedan fortsätta söderut.

Därför stänger man av hela banan

Varför stänger man av trafiken i båda riktningar då? Det är för att man då hinner göra betydlig mer arbeten under kortare tid – dessutom minskar det risken för att arbetare blir påkörda av passerande tåg.

Man kan även jobba strömlöst vilket höjer elsäkerheten.

I somras stängdes sträckan av på samma sätt och så blir fallet även nu i sommar och sommaren 2020.

ANNONS