ANNONS

Så gick bopriserna på Kungsholmen under 2017

slutpriser2017_stockholm
Så mycket förändrades kvadratmeterpriset i Stockholms olika delar.
Trots nedgången på bostadsmarknaden under årets slutskede ökade priserna i hela innerstan. Så stor var förändringen på Kungsholmen.
ANNONS

Bostadspriserna i Stockholm var totalt sett högre 2017 än under 2016, trots nedgången de senaste månaderna.

På Kungsholmen och Essingeöarna är snittet på slutpriserna 88 900 kronor per kvadratmeter. Det är en ökning på tre procent jämfört med i fjol.

En titt på medelslutpriserna av bostäderna som sålts på Kungsholmen visar en ökning på sju procent jämfört med 2016. Medelsumman för en bostad är nu 4 833 300 kronor.

Totalt har det sålts 2282 bostäder, vilket är 261 mer än under föregående året. En ökning på 13 procent.

Attraktiva delarna ökar mest

Det är mäklarföretaget Bjurfors som i samarbete med annonsförmedlaren Booli sammanställt prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm under 2017.

Sammanställningen visar att bostadsrättspriserna har ökat generellt och att det är de mest attraktiva delarna av staden som ökar mest.

På Östermalm ökade priserna mest och det var också där de var som högst, följt av de citynära delarna av Vasastan, med snittpriserna över 100 000 kronor per kvadratmeter.

– Stockholms innerstad har och kommer att fortsatt levererar höga priser framgent. Till exempel kan vi se att Östermalm som har de högsta priserna ökade mest av stadsdelarna under 2017. Den trenden kommer att hålla i sig under 2018 samtidigt som vi kommer att se ett fortsatt stort utbud på marknaden, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm.

Mest för pengarna får man i Hässelby följt av Kista med priser på knappt 40 000 kronor per kvadratmeter.

ANNONS

Risken stor för fortsatt nedgång

Men däremot ser nedgången ut att kunna fortsätta, och för den som står i begrepp att byta bostad har Fredrik Kullman några tips.

– Vill man vara på säkra sidan rekommenderar vi att sälja sin gamla bostad först, främst för att det kan ta tid att sälja på en marknad med stort utbud och att risken för fortsatta prisnedgångar därföär stor.

ANNONS