ANNONS

I dag gifter sig Kenneth och Sari vid Lötsjön

Kenneth Schärström och Sari Aaltonen träffades år 2000.
Kenneth Schärström och Sari Aaltonen träffades år 2000.
Kenneth Schärström och Sari Aaltonen träffades år 2000 – nu ska de äntligen gifta sig.
Kenneth Schärström och Sari Aaltonen träffades år 2000 – nu ska de äntligen gifta sig.
När Kenneth Schärström och Sari Aaltonen i eftermiddag säger ja till vandra intill Gröna Stugan vid Lötsjön är det på många sätt en cirkel som sluts.
De två blir ett, Kenneth kommer hem och alldeles intill ligger personen som skulle ha varit hans best man begravd, barndomsvännen Claes.
ANNONS

Egentligen borde Kenneth ”Hucke” Schärström och Sari Aaltonen redan vara gifta. För ett år sedan var det dags, bröllopet var planerat och inbjudningskorten skickade. De väntade bara på få att säga ja till varandra. Men så blev det inte, livet tog en annan riktning.

Precis innan bröllopet gick Kenneths bästa vän Claes Johansson plötsligt bort, han blev 48 år gammal. Barndomsvännens hjärta orkade inte längre och bröllopet, det ställdes in.

– Claes var en fantastiskt person och skulle ha varit min best man. Han jobbade i simhallen och alla i Sumpan visste vem han var. På hans begravning kom 450 personer och det stod över 100 personer utanför kyrkan som inte fick plats, säger Kenneth.

Claes Johansson.  Foto: Privat

Begravd intill

Nu ligger Claes ”Classe” Johansson begravd på Sundbybergs begravningsplats, precis bakom Gröna Stugan vid Lötsjön där vigseln kommer att hållas klockan 15.00 i dag.

Att ha Claes nära är en stor anledning till att bröllopet hålls vid Lötsjön. Men även att både Hucke och Classe växte upp i området och har en stark koppling till sjön spelade roll.

ANNONS

– Området är verkligen hemma för mig och man var väldigt mycket där som yngre. Jag spelade hockey vid Sundbybergs IP och har sprungit väldigt mycket kring sjön, det har blivit en hel del kilometer där omkring.

Lötsjön känns som hemma

Kenneth har flyttat till Järfälla där han och Sari bor med sina två barn Melvin, 9, och Hugo, 8. Men hans föräldrar bor fortfarande kvar i barndomshemmet i Duvbo och går mycket kring Lötsjön med sina hundar. Även Kenneths systerson bor numera i närheten. Området skänker honom ett lugn, men att tänka på sjön väcker även andra tankar.

– Det där vattnet luktar inte gott, så det var inte kul om man ramlade eller blev puttad i vattnet när man var yngre.

När det väl är dags för Kenneth och Sari att säga ja till varandra tror han att det kommer att vara pirrigt, även fast de har varit tillsammans i 17 år. Att gifta sig är ju trots allt en stor sak. Men det kommer vara många känslor som rymmer Kenneths kropp när han står där under trädet intill Gröna Stugan med Sari, vigselförrättaren och alla gäster.

– Det kommer vara fantastiskt att äntligen få gifta sig med Sari. Men samtidigt jävligt sorgligt, Classe skulle ju ha varit med.

– Jag kommer att sakna och ägna honom en tanke. Men det känns ändå skönt att veta att han ligger där intill, så han är ju med oss i alla fall.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.