ANNONS

Gigantiskt spa läggs på is

heron city
Planerna för Huddinge Resort i Kungens kurva läggs på is.
Planerna för Huddinge Resort i Kungens kurva läggs på is.
Bolaget bakom projektet kunde inte hitta en finansiär och nu har avtalet med kommunen löpt ut.
ANNONS

Planerna för Huddinge Resort, en 45 000 kvadratmeter stor anläggning med ”wellnesskoncept” intill Heron city, som var tänkt att innehålla spa, äventyrsbad, hotell, restauranger och affärer, läggs nu på is.

– Idén som sådan är bra och jag har inte gett upp tankarna på att det ska bli upplevelseverksamhet på den marken. Kungens kurva står inför en stor utveckling, och det är viktigt att det förutom all handel och framtida bostäder också ska finnas upplevelsekoncept och hotell, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

En visionsbild på hur anläggningen på Månskärsvägen intill Heron city kunde se ut.

Initiativet till anläggningen kom för mer än fem år sedan från det finländska bolaget Espa Invest Oy. Men problem med att hitta finansiärer har grusat projektet.

För tre år sedan fick Huddinge kommun besked att projektet skulle gå i lås och att anläggningen skulle kunna börja byggas hösten 2014. Men finansiären backade ur och vid två tillfällen har Huddinge kommunen förlängt ramavtalet med Espa Invest Oy i väntan på att bolaget ska hitta någon som vill driva anläggningen.

Men vid årsskiftet gick avtalet ut på nytt och Espa Invest Oy finns inte längre med i planerna.

Nu ska politiska diskussioner inledas om hur och om kommunen kan gå vidare med planerna.

– Det är ett viktigt utvecklingsprojekt som kommunen under årens gång har lagt ner mycket tid på. Just nu funderar vi över när vi ska ta nästa steg och vad det kan tänkas bli, säger Daniel Dronjak.

ANNONS

Läs mer: Så ser planerna för nya gigantiska Ikea ut


Förlagan till Huddinge resort är hämtad från Vanda utanför Helsingfors. Där drivs den liknande verksamheten Flamingo Spa, som har hotell, vattenpark, restauranger, butiker och hotell under samma tak.


Läs även: 4200 bostäder i Kungens Kurva