Jakob gjorde sin prao på Sveriges Riksdag

Anna Kinberg Batra (M), Jakob Lagesson och Maria Stockhaus (M).
Anna Kinberg Batra (M), Jakob Lagesson och Maria Stockhaus (M).
Jakob Lagesson i åk 8 på Edsbergsskolan gjorde sin prao på Sveriges Riksdag.
Jakob Lagesson i åk 8 på Edsbergsskolan gjorde sin prao på Sveriges Riksdag.
Förra veckan gjorde Jakob Lagesson i åk 8 på Edsbergsskolan sin prao på Sveriges Riksdag.
Tillsammans med riksdagsledamoten Maria Stockhaus (M) från Sollentuna fick han sitta med på möten och skriva en fråga till utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).
– Det verkade mer intressant än att baka bullar, säger Jakob till Mitt i.

Hur gick det?

– Det gick bra, det var väldigt annorlunda och intressant.  Det var roligt att få in inblick i hela maskinen. På sätt och vis var det lite som jag förväntade mig, jag hade läst på innan, men arbetet var inte så koncentrerat till inom partiet som jag trodde. Det är väldigt många människor som är involverade i arbetet, berättar Jakob.

Varför valde du att söka en prao-plats på Riksdagen?

– Mina föräldrar har varit involverade i politik, och jag hade träffat Maria när hon kom till min klass så jag tänkte att det var värt ett försök att mejla. Det verkade mer intressant än att baka bullar, säger Jakob.

Vad tänker du om att arbeta med politik i framtiden?

– Det är absolut ett möjligt vägval, det verkar jätteroligt och jag är ännu mer intresserad efter den här veckan. Men det är lite tidigt att bestämma sig nu, säger Jakob.

Även Jakobs handledare, Maria Stockhaus (M), ledamot i Riksdagen och Sollentunas kommunfullmäktige, var nöjd efter veckan.

– Jakob var väldigt engagerad och bidrog med egna erfarenheter från skolan, bland annat vid ett möte om psykisk ohälsa hos unga. Dessutom skrev han en fråga till Gustav Fridolin. Den handlar om spetsklasser – han går själv i en sådan – och om det finns planer på en utökning. Fridolin var inte med på frågestunden förra veckan, så jag ska ställa Jakobs fråga till honom nästa gång, säger Maria Stockhaus.