Hon har gjort om hela fiket på Poseidons torg

Yasmin Üsel har tagit över kaféet på Poseidons torg i Handen.
Yasmin Üzel har tagit över kaféet på Poseidons torg i Handen.
Det tog fyra veckor att renovera lokalerna, enligt Yasmin Üsel.
Det tog fyra veckor att renovera lokalerna, enligt Yasmin Üzel.
Mezerätter, morotskaka, kaffe och färdiga take away-rätter. Yasmin Üzel har öppnat sitt Mums freshfood i gamla Cheesecake palace lokaler på Poseidons torg.

Det är två veckor sedan Yasmin Üzel, 38, tog över stället.

Och på kort tid har hon gjort om hela kaféet.

I ena hörnet finns en gammal grammofonspelare och taklamporna över det stora träbordet är gjorda av återvunna peruanska pet-flaskor. Som inte är billiga.

Yasmin Üzel kallar inredningen ”lantlig, orientalisk retro”.

Det räcker inte bara med att öppna ett kafé och sätta upp en skylt

Yasmin Üsel

Ett gäng killar sitter och tar en kaffe inne vid ett av borden.

– Det var ett nytt, mysigt fikaställe mitt i Handen jag ville öppna och jag tycker att det blev bra, säger hon när Mitt i träffar henne en förmiddag på kaféet.

Varken Jordan’s coffee eller Cheesecake palace stannade länge i lokalerna, men du ger inte upp tanken på ett kafé här?

– Man måste jobba för att folk ska vilja komma, det räcker inte bara med att öppna ett kafé och sätta upp en skylt. Det ska vara en fröjd för ögat att komma hit, säger Yasmin.

 

 

Yasmin Üsel kallar stilen i kaféet för ”lantlig, orientalisk retro”.

Yasmin Üzel kallar stilen i kaféet för ”lantlig, orientalisk retro”.

Hon tillhör en driftig entreprenörfamilj, och planerar redan för en stor uteservering till nästa sommar.

– Platsen är strategiskt jättebra. Det kommer ju byggas mycket bostäder i Haningeterrassen och därför tror jag att det blir ekonomiskt gynnsamt också.

Min tanke är att ha en balans i utbudet

Yasmin Üsel

Yasmin Üzel satsar på allt från hembakade nyttiga småbröd och morotskakor till smoothies, varma wraps och mezebuffé. Och på ett kaffe från ett av de mer kända märkena.

Färdiga takeaway-rätter, vegetariskt, veganskt och glutenfritt är också på gång.

– Min tanke är att ha en balans i utbudet. Jag tror på att kunderna ska kunna ta något nyttigt till lunch och sedan något sötare efteråt, säger Yasmin.