”Vi blev glada av att se hans tavlor”

Leif Moberg, konstnär ställer ut på Skärholmens bibliotek
På lördag har konstnären Leif Moberg vernissage på biblioteket i Skärholmen.
50-års jubilerande Skärholmens konstförening bjuder in konstnären Leif Moberg. På lördag har han vernissage på biblioteket i Skärholmen.
– Hans tavlor är väldigt intressanta, säger föreningens vice ordförande Doris Lövgren.

Två gånger om året bjuder Skärholmens konstförening in olika konstnärer att ställa ut på biblioteket i Skärholmen. Den 13-17 april är det dags för Leif Moberg som ställer ut sina oljemålningar.

– Vi fastnade för hans bilder för att de var väldigt annorlunda. Vi har haft många som målar landskap men det här var något annat, säger Doris Lövgren.

Leif Moberg, oljemålning, konstnär Skärholmens bibliotek

I år har föreningen 50-års jubileum. De är ett 90-tal medlemmar som träffas för att lära sig mer om konst och sprida den till andra både via föreläsningar och utställningar.

De senaste utställningarna har de valt konstnärer som jobbat med akvarell, tusch och fotografi. Så nu ville de satsa på någon som målade i olja.

Leif Moberg, bild kvinna, konstutställning Skärholmens bibliotek

– Leif Moberg använder palettkniven mycket och målar människor i rörelse. Hans tavlor är väldigt intressanta. Färgerna tilltalade också många. Vi blev glada av att se hans tavlor, säger Doris Lövgren.

Vernissaget är på lördag 13 april klockan 13. Då berättar konstnären Leif Moberg själv om sina verk.

En knapp månad senare, den 8 maj, är det dags för nästa evenemang – en öppen föreläsning där Anders Engman berättar om kvinnor i konsten.

– Vi vill sprida vårt intresse för konst till Skärholmsborna och hoppas att fler ska se och upptäcka allt intressant som finns, säger Doris Lövgren.