ANNONS

Gladiatorn Heros nya rike

110 kilo tunge Roddy är mån om att få i sig stora mängder proteiner och är inte alltid så noga med hur det smakar. "Jag kan dricka tonfisk, bara för att få i mig något. Jag måste äta var tredje timme", säger han.
110 kilo tunge Roddy är mån om att få i sig stora mängder proteiner och är inte alltid så noga med hur det smakar. "Jag kan dricka tonfisk, bara för att få i mig något. Jag måste äta var tredje timme", säger han.
Roddy Benjaminson, känd som den superstarke snälle gladiatorn Hero i TV4:s familjeprogram, har tagit över en gymlokal i Trollbäcken.

Där tänker han bjuda på sina bästa kost- och muskeltips.
ANNONS

När vi träffas på Gym Ett på Skogsängsvägen har en nöjd Roddy Benjaminson precis skrivit på köpekontraktet.

– Först tyckte jag att byggnaden såg för dyster ut, men utrustningen och inredningen har potential. Det är ett riktigt mysigt och familjärt ställe med bra maskiner, säger han.

Tillsammans med kompanjonen Anna Mejstedt tänker Roddy fylla lokalerna med instruktörer, personliga tränare och både person- och datorledda pass.

Gym Ett, eller Gym 22 som det ska heta framöver, är Skarabon Roddy Benjaminsons andra i Stockholmsområdet. På hemmaplan, i Västergötland, har han ytterligare två gym, men han har också länge arbetat som behandlingsassistent på ett HVB- hem och ett LSS-boende som han själv äger.

– Jag är bra på att få saker att hända, men jag gillar inte att chefa. Här på gymmet tänker jag dela med mig av goda råd och eventuellt också föreläsa om kost och träning, säger han.

Just kost är något som den före detta landslagsboxaren och Strongman-vinnaren brinner för. Mycket näring – men inte för mycket träning är nyckeln till framgång för den som vill bli både stor och stark, säger han.

– Många tror att man ska kräkas och krypa hem efter ett riktigt bra träningspass, men ska man bygga muskler räcker 45 minuters träning om dagen, säger han.

I Gladiatorerna spelar Roddy det snälla muskelberget Hero. Det har han gjort sedan det populära familjeprogrammet startade för tio år sedan.

Är det lite så du är som person?

ANNONS

– Jo, jag är nog ganska snäll. Men jag behöver mat, annars bryter jag ihop.

I början av januari utlovar Roddy Benjaminson en större invigningsfest i gladiatorstil. Modiga besökare kan då se fram emot att skaka hand med bland andra Bullet och Pansar.

Fakta

Roddys bästa proteindrink

1 banan

1 dl havregryn

1 ägg

1 skopa proteinpulver

3-4 dl mjölk

Mixa allt och du har ett perfekt mellanmål.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.