ANNONS

Glädje när Carola sjöng favoriter för äldre i Vasastan

Carola Häggkvist sjöng för äldre i Sinnenas trädgård, parken vid äldreboendet Attendo Sabbatsbergsbyn. Inga-Britta Freby, 92, njöt av konserten. Hon gillar allt Carola gör. Sångerskan tog en selfie med sig själv och Inga-Britta.
Carola Häggkvist tar en selfie med Inga-Britta Freby som blev jätteglad över att Carola var den hemliga gästen.
En hemlig gäst dök upp i Sinnenas trädgård på fredagen.
Det var Carola Häggkvist, som sjöng för de äldre, omgiven av vinrankor och rosor.
– Vilken överraskning! Hon hade gärna fått sjunga hela dagen, säger Inga-Britta Freby, 92.
ANNONS

Klockan 11 på förmiddagen råder förväntan i Sinnenas trädgård, den lilla parken intill äldreboendet Attendo Sabbatsbergsbyn. En hemlig gäst ska uppträda och många undrar vem det är.

Så kommer hon – Carola Häggkvist. Iklädd röd volangklänning och med en picknickkorg på armen gör hon entré. Sedan bjuder hon på ett pärlband av välkända och älskade sånger – allt från gospel och psalmer till populära schlagers och låtar i folkviseton.

vasa, Attendo Sabbatsbergsbyn. Konsert i Sinnes trädgård. Carola Häggkvist.

När Carola Häggkvist  sjunger 1960-tals-schlagern ”Gröna små äpplen” vaggar många huvuden med. Foto: Christian Lärk.

– Vilken överraskning! Hon hade gärna fått sjunga hela dagen. Jag gillar allt Carola gör och har lyssnat på henne i alla år, säger Inga-Britta Freby, 92.

Hon och många av de äldre har kommit ner till parken för att höra konserten. Andra sitter på balkongerna i husen runt omkring.

– Hör ni bra däruppe på balkongerna? Härligt! ropar Carola och vinkar glatt till dem.

Skrev på Instagram

För någon vecka sedan skrev Carola Häggkvist på sitt Instagramkonto att hon gärna skulle vilja sjunga för äldre, i dessa pandemitider. Personal vid Attendo Sabbatsbergsbyn fick syn på det och skrev ”Kom till oss!”. Så var processen i  gång och den gick snabbt. Nu står hon här, framför det lilla lusthuset från 1700-talet och sjunger omgiven av vinrankor, lavendel, rosor och annan grönska.

– Jag har sjungit i 37 år, ända sedan jag var 16. Det känns roligt att få ha varit med så länge och att få komma hit till er som också varit med så länge, säger hon.

ANNONS

vasa, Attendo Sabbatsbergsbyn. Konsert i Sinnes trädgård. Carola Häggkvist.

Inga-Britta Freby, 92, har bott i Attendo Sabbatsbergsbyn sedan oktober 2019. ”Det betyder jättemycket att de ordnar konserter och annat för oss i trädgården ibland”, säger hon. Foto: Christian Lärk.

Allsång blir det också – ”Änglamark” av Evert Taube. Den är fin, tycker Inga-Britta Freby men hon uppskattar ändå två andra låtar allra mest – gospellåten ”Räck mig din hand” av Jan Sparring och Lina Sandells berömda psalm ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder”.

– När jag hör den känner jag det ända in i hjärtat, säger hon och lägger handen över bröstet.

En kämpig vår

Det har varit en kämpig vår för henne och många andra äldre, med besöksförbud på grund av pandemin. Då är det extra roligt med konsert.

– Jag hade aldrig kunnat tro att Carola skulle komma hit och sjunga. Det är verkligen roligt. Hon sjunger så fint och är så ödmjuk, säger Inga-Britta Freby.

vasa, Attendo Sabbatsbergsbyn. Konsert i Sinnes trädgård. Carola Häggkvist.

Carola i allsångstagen, med ”Änglamark” av Evert Taube. Foto: Christian Lärk.

Carola är också glad över konserten, ihop med pianisten Joakim Holgersson.

– De äldre behöver vår kärlek och omsorg. Det är en självklarhet för mig som troende. Jag vill ge dem den glädje och den livskraft som musiken ger, säger hon.

vasa, Attendo Sabbatsbergsbyn. Konsert i Sinnes trädgård. Carola Häggkvist.

Vid sin sida har Carola Häggkvist pianisten Joakin Holgersson. Han greppar också mikrofonen ibland. Foto: Christian Lärk.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.