Glädjebeskedet: Nu ska Fridhemsplan städas oftare

Rasmus Jonlund, politiker
Rasmus Jonlund (L), ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd.
Många Kungsholmsbor upplever Fridhemsplan som skräpigt.
Men nu tas krafttag – platsen kommer från och med 1 maj städas mycket oftare än tidigare.

Fimpar som ligger i stora klasar längs trottoarkanterna, krossat glas och plast som flyger runt i luften.

Mitt i har tidigare berättat om att många Kungsholmsbor upplever Fridhemsplan som skräpigt.

Men nu ska det bli ändring på den saken. Från och med 1 maj 2019 kommer Fridhemsplan att städas oftare än tidigare.

– I dag städas Fridhemsplan varje dag. Den extra städningen kommer innebära att man tre dagar i veckan städar två gånger om dagen i stället för en, säger Rasmus Jonlund (L), ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd.

Invånare har legat på

Trafikkontoret är de som ansvarar för gatornas renhållning. Rasmus Jonlund berättar att anledningen till att de nu har beslutat om mer städning på Fridhemsplan beror på en kombination av flera saker:

Både att invånare på Kungsholmen och stadsdelsnämnden legat på trafikkontoret för att få till en förändring. Men han understryker också att Mitt i:s rapportering om ett skräpigt Fridhemsplan har hjälpt till att få igenom beslutet.

– Man kan med fog säga att Mitt i:s artiklar hjälpt oss i våra kontakter och att få bättre städning på Fridhemsplan, säger Rasmus Jonlund.

Fridhemsplan upplevs tryggare

Rasmus Jonlund tror att om Fridhemsplan är rent kommer platsen att upplevas som tryggare. Han ser också möjlighet till fler arbetstillfällen genom de ökade städinsatserna.

Vad är det som görs när det städas?

– Alltifrån maskiner som sopar till tömning av papperskorgar. Också plockas saker upp från marken, till exempel, säger Rasmus Jonlund.