ANNONS

Glasrutor krossade på flera ställen i Årsta: ”Jättetråkigt”

Alex Dahlén är ägare av All-in Bodyart i Årsta, en studio som utsattes för stenkastning natten mot lördag 18/1-2020
Alex Dahlén, ägare av tatueringsstudion All-in Bodyart.
På fredagskvällen skedde stenkastningar mot flera byggnader i Årsta. En av de som drabbades var tatueringsstudion All-in Bodyart.
ANNONS

Folkets hus och tatueringsstudion All-in Bodyart var två byggnader i Årsta som fick flera rutor krossade på fredagskvällen.

Alex Dahlén är ägare av tatueringsstudion och han berättar att det var en granne i huset på Bränningevägen, där studion ligger, som kontaktade honom på fredagskvällen. Då ska grannen ha sett att flera rutor var krossade.

– Vi ligger på en bakgata så det är ganska svårt att hålla koll ifall något händer, det är inte så mycket folk i rörelse där, säger Alex Dahlén.

Aldrig tidigare har studion utsatts

Han berättar att han ägt tatueringsstudion sedan 2004, och att de befunnit sig i lokalen på Bränningevägen sedan 2006. Aldrig tidigare har han varit med om att lokalen utsatts.

Krossad glasruta, tatueringsstudio All-in bodyart i Årsta 18/1-2020

Fönstret till All-in Bodyart.

– Det är såklart att det är jättetråkigt, det har blivit stökigt i Årsta på sista tiden, säger han.

Alex Dahlén berättar att händelsen är polisanmäld, och att rutorna ska bytas ut av hyresvärden HSB.

ANNONS

Folk i lokalen larmade

Andreas Lekare är operativ koordinator vid Globenpolisen och han berättar att ett larm kom till polisen vid 21.15 på fredagskvällen, om att sten hade kastats mot Kafé Årstabo som håller till i Folkets hus.

– Det var folk i lokalen som larmade, så det blev en insats av det, berättar han.

Vidare berättar han att polisen inte har gripit någon misstänkt för stenkastningen. Men man misstänker att fyra yngre personer iklädda mörka kläder kan vara inblandade, efter att vittnen sett dem i samband med stenkastningen vid Folkets hus. De är dock inte identifierade.

Brottsrubriceringen är skadegörelse.

ANNONS