ANNONS

Glenn Hysén nästa gäst hos Palle och Steffo

Steffo och Palle har gjort ungefär 2 500 frågor till sina quiz under åren. Drömmen är att få inspirationskällan Adam Alsing som gäst.
Steffo och Palle har gjort ungefär 2 500 frågor till sina quiz under åren. Drömmen är att få inspirationskällan Adam Alsing som gäst.
Palle och Steffos populära quizkvällar på O´Learys firade treårsjubileum i fredags. Radarparet har inga planer på att sakta ned och har redan ett par ess i rockärmen inför vårsäsongen.
ANNONS

För tre år sedan tog Palle Liukkonen och Steffo Ekstam ett par öl på O´Learys i Huddinge. Det var en rätt folktom fredag kväll och där runt bordet föddes idén om att anordna ett quiz. Radarparet har känt varandra i 25 år och träffades genom Huddinge hockey – nog skulle de väl kunna köra i gång ett quiz? Huddingeborna nappade direkt och i dag är lokalen så gott som fullsatt varje fredag när det vaknas frågesport.

– Det blir nästan som Allsång på Skansen. Många kommer dit med familjen och vi brukar även ha barnfrågor, berättar Palle.

Palle och Steffo gör tio frågor var. Inspirationen hämtar de från vardagen och de senaste nyheterna och snackisarna. Under kvällarna blir det bland annat dueller mellan utvalda deltagare, det stora quizzet och ett powerbreak med frågor som kan handla om låtar och artister.

I de mindre tävlingarna kan deltagarna vinna priser från lokala företag och butiker i centrum. Det lag som tar hem hela quizzen vinner ett presentkort på 500 kronor på O´Learys och i maj kommer alla de vinnande lagen att tävla om en resa till New York.

Ibland blir det rafflade avslutningar där lagen hamnar på samma poäng och ställs inför utslagsfrågor – men stämningen är alltid god, intygar Palle.

– Vi känner ju över hälften då det är mycket stammisar. Det är det som sporrar, att folk tycker att det är kul och då blir vi taggade att göra det ännu bättre, säger han.

En gång i månaden ordnar O´Learys en kändis på besök och då kretsar vissa frågor kring kändisen och publiken kan bjudas på både uppträdanden och anekdoter. Senast var det Gert Fylking och innan dess har bland annat Anna Book, Patrik Sjöberg oh Frank Andersson varit på besök.

– Thomas Ravelli var där och pratade så mycket att han höll på att missa tåget, berättar Palle.

Nästa kändis ut på tur är Glenn Hysén den 12 februari. Utöver karriären som fotbollsproffs kanske ni sett honom i tv-programmen Let’s Dance och På spåret.

ANNONS

– Jag har varit med på ett par stycken sådana där. Det är jävligt roligt, man lär sig mycket själv, säger Glenn Hysén som berättar att han känner en familj i Huddinge.

– Det kan bli hur kul som helst, säger Glenn Hysén.

Fakta

Klarar du de här frågorna från i fredags?

1. Hur lång är själva brodelen på Öresundsbron?

A: 8,5 kilometer

B: 6,8 kilometer

C: 7,8 kilometer

D: 8,8 kilometer

2. Vad heter Ove i efternamn? (i filmen ”En man som heter Ove”)

A: Ekdahl

B: Lindahl

C: Dahl

D: Ljung

3. Vad heter Nordkoreas ledare?

A) Kim Jong il

B) Kim il Sung

C) Kim Jong Un

D) Park Geun- hye

Svar: 1C. 2B. 3C.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.