ANNONS

Glidande glädje i snön

I Ågesta hittade Farstabon Hans Engström glädjen.
I Ågesta hittade Farstabon Hans Engström glädjen.
Snön är här - men var går det egentligen att åka längdskidor? Mitt i har kollat läget i Skärholmens längdspår, och guidar dig till söderorts bästa skidspår.
ANNONS

De senaste dagarnas snöfall har bäddat för full fart i pulkabacken. Men längdskidspåren gapar fortfarande relativt tomma i Skärholmen.

– Det har inte kommit tillräckligt med snö för att vi ska kunna preparera skidspår i Sätraskogens naturreservat, säger Anna Tiberg, park- och landskapsingenjör på Skärholmens stadsdelsförvaltning.

För att pistmaskinen ska kunna dra spår i reservatet behövs 40 centimeter snö.

Det är samma melodi på Sätra Idrottsplats.

– Du kan släppa ett mynt och utan problem plocka upp det. Det behöver komma tio till femton centimeter snö innan vi kan dra ett spår, säger Anders Rude, anläggningschef för Sätra IP.

Men deppa inte – vintern kan vara på väg på allvar.

– Det kommer att snöa under de närmaste dagarna och kylan kommer att stanna kvar under nästa vecka. På onsdag och torsdag kan det bli upp emot tretton minusgrader, säger Sverker Hellström, meteorolog vid SMHI.

Att hitta ett spår i söderort är enklare än du kanske tror. Här listar Mitt i några av de skidspår som finns i ditt närområde.

Ågesta: Här finns flera fina spår, både på golfbanan och i skogen, från 0,5 km till 8.5 km. Här finns också stadens längsta elljusspår, Ågestaslingan på 6 kilometer.

ANNONS

Älvsjöskogen: Ett spår på 3,8 kilometer och ett på 1,8 kilometer, belyst mellan klockan 6 och 23. Lämplig start i slutet av Herr Göstas väg vid Älvsjö gamla bollplan. Rastplatser finns utefter spåren.

Flatens naturreservat: Ett fyra kilometer långt skidspår i varierande terräng.

Kolla på skidspår.se för aktuell snö- och spårinformation.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.