Glömstaälgen skjuten i Segeltorp

Magnus Vikström med älgen.
Magnus Vikström med älgen.
Älgtjuren dagen innan den attackerade fyraåriga Kalle.
Älgtjuren dagen innan den attackerade fyraåriga Kalle.
Huddinges viltvårdare Magnus Vikström sköt älgen i morse.
Huddinges viltvårdare Magnus Vikström sköt älgen i morse.
Den älg som för ett par veckor sedan attackerade en fyraåring avlivades på morgonen av Huddinges viltvårdare Magnus Vikström.

– Jag har skjutit älgen nu. Älgen är död, meddelar Huddinge kommuns viltvårdare Magnus Vikström nu på morgonen.

Den aggressiva älgtjuren som attackerade en fyraåring i Glömsta avlivades nu på onsdagsmorgonen i Segeltorp, efter tips från invånare.

– Vi har sökt och sökt och sökt och nu lyckades vi ta honom i dag. Jag har älgen bredvid mig just nu, säger Magnus Vikström.

I slutet av förra veckan hörde läsaren Lars-Göran Sander av sig efter att ha överraskats av en älg tidigt på morgonen i just Segeltorp. Mötet slutade lyckligt, trots att älgen gick till anfall.

– Älgen stod skymd mellan äppelträden och vi fick syn på varandra på två-tre meters håll. Älgen sänkte sin krona och jag fick slänga mig i panik över staketet och landade bland grannens buskar. Från marken såg jag hur älgen klev fram mot staketet och krafsade i gräset så att tuvor flög iväg. Jag fick skrika väldigt högt innan älgen gjorde ett elegant skutt över min grind och försvann, säger Lars-Göran Sander, som tackar Friskis & Svettis för att han lyckades undkomma.

Lars-Göran hann inte ta någon selfie med älgen, men dokumenterade hål i gräsmattan.

Lars-Göran hörde av sig till tidningen för att uppmana Huddingebor att vara vaksamma, men nu finns alltså den dokumenterat aggressiva älgen inte mer.