Tumba skog godkänt: ”Vi kommer överklaga”

Kommunfullmäktige antog detaljplanen, men föreningarna förbereder för fortsatt kamp.
Kommunfullmäktige antog detaljplanen, men föreningarna förbereder för fortsatt kamp.
Den 22 februari föll klubban hos kommunfullmäktige. Detaljplanen för Tumba skog antogs, men slutet på tvisten är ännu inte i sikte. Rädda Tumba skog, Naturskyddsföreningen och närboende förbereder för fortsatt kamp.

Detaljplanen för Tumba skog antogs förra veckan i kommunfullmäktige, och samtidigt godkändes exploateringsavtalet med SHH Bostad. Därmed verkar de omtvistade 550 bostäderna bli av.

– Arbetet med detaljplanen för Tumba skog har pågått under några år. I och med kommunfullmäktiges beslut kan vi nu ta nästa steg i arbetet och möjliggöra för fler bostäder i ett kollektivtrafiknära läge, säger Gabriel Melki, socialdemokratiskt ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Bostäderna ska ligga längs en ny väg, Blekängsvägen, och utgöras av flerbostadshus, radhus och med kommersiella lokaler mot gatan.

Gunilla Nuse från föreningen Rädda Tumba skog är dock tydlig med att kampen inte är över.

– Vi kommer överklaga, Naturskyddsföreningen kommer göra en separat överklagan och de närboende har möjlighet att överklaga. Kampen är inte över, det är den verkligen inte, säger hon.

– Vi vill inte säga vad vi har, men det finns saker att klaga på. Det värsta är att de lägger den nya stadsdelen i en vattentäkt. Så småningom finns det inte så många vattentäkter kvar.