Gömde 27 kilo knark i container – döms till flera års fängelse

container, tre dömda, knark, vallentuna, kista, upplands bro, solna
Tre män döms till fängelsestraff för grovt narkotikabrott.
Två män förvarade nästan 27 kilo hasch i en container i Vallentuna. En tredje skulle köra knarket från Vallentuna till Upplands Väsby. Nu har alla tre dömts till flera års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.

En trettioåring boende i Bro, en trettiotreåring boende i Solna och en tjugotreåring från Kista döms till flera års fängelse för grovt narkotikabrott.

De två äldsta förvarade nästan 27 kilo cannabis i en container i Vallentuna som de sedan hade för avsikt att sälja.

Tjugotreåringen tog med sig 6 kilo av knarket i en bil och skulle köra detta till adress i Upplands Väsby. Polisen hade haft spaning på containern under en tid och skulle stoppa transporten vid Upplands Väsby.

Föraren av bilen var inte intresserad att stanna utan försökte istället köra ifrån polisbilen. En biljakt tog vid och tjugotreåringen körde både mot rött och på fel sida av vägen vid flera tillfällen innan polisen till slut fick stopp på honom.

Han döms nu till två års fängelse för grovt narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafiken.

Knarket i containern

De två männen i 30-årsåldern delade på en container i Vallentuna där de förvarade möbler, inredning, vinterdäck och 27 kilo hasch. Polisen hade spanat på de bägge under en tid och hade starka bevis på att det var de två som använde containern.

När polsen sökte igenom containern hittade de även plastpåsar, verktyg och en våg. Saker som de misstänker har använts för att kunna sälja knarket.

Bägge två döms nu till fängelse i fyra år och tre månader för grovt narkotikabrott.