Google om vägen över Leifs hus: ”Enstaka fel kan uppstå”

google maps drog vägen fel
Leif Andersson och Googles vägvisning över hans tomt.
Leif Andersson har sedan i somras försökt få Google att ta bort den felaktiga vägen över hans hus på sina kartor. Förgäves.
Men efter Mitt i:s artikel svarar Google.

Bilar, cyklar, mammor med barnvagnar och mattransporter. Flera vilsna människor har tvingats vända på Leif Anderssons tomt i Abborrkroken efter att ha använt Googles kartor.

Den som använder Google Maps och försöker ta sig från Djupviksvägen till Metkroksvägen blir nämligen anvisad att ta en väg som går över Leifs gästhus, gräsmatta och över ett träd vidare till hans dotters tomt.

Leif Andersson testar att köra Googles väg som går över hans tomt

Leif Andersson provkör Googles väg.

”Vi kikar på detta”

Infarten har tagit skada av trafiken och familjen känner sig mer otrygg av alla okända besökare. I somras kontaktade Leif Andersson Google för att få företaget Google att rätta till felet. Utan resultat.

Men när Mitt i skrev om problemet i fredags svarade Google.

”Vi håller på att kika på detta och arbetar för att ha det löst inom de kommande dagarna”, skriver Andrea Lewis Åkerman på Googles kommunikationsavdelning i ett mejl till Mitt i.

”En rad olika källor”

Hon förklarar att Googles kartor ”baseras på en bred rad av olika källor”.

”Vår baskarta – såsom platsnamn, gränser och vägnätverk – kommer från en kombination av tredjepartskällor, publika källor och användarbidrag. Generellt bidrar detta till en omfattande och aktuell karta, men vi är medvetna om att enstaka felaktigheter kan uppstå. Trots att vi kontinuerligt uppdaterar kartan, varierar tiden det kan ta.”

Google ändrar kartan

På måndagsmorgonen har Google uppdaterat kartan i Abborrkroken.

Den som vill ta sig från Djupviksvägen till Metkroksvägen dirigeras inte längre över Leif Anderssons tomt.

Google Leif Anderssons tomt Abborrkroken

På måndagsmorgonen har Google tagit bort vägen över Leif Anderssons tomt.