ANNONS

Här har du att göra under jullovet

Åka pulka
Pulka: gratis, analogt och frisk luft ingår. Kräver dock snö.
Kryper det redan i kroppen av all ledighet? Här är en del att göra i din kommun under jullovet.
ANNONS

Prova Virtual Reality

Nä, man behöver inte gå ut. Inte ens uppleva verkligheten. På Bergagården kan man i stället se film och skapa en kort VR-film själv. Evenemanget pågår 27 och 28 december, kl 10-14 och är gratis.

”Pedagogiska spel, upplevelser och tid för att skapa en alldeles egen VR-film ger förståelse för att filma i 360 grader” skriver kommunen. Aktiviteten på Bergagården vänder sig till alla barn 7–12 år och lunch ingår. Däremot måste man föranmäla sig här och antalet platser är begränsat. Kameror och VR-goggles finns att låna på plats.

Skriv och vinn

I Österåker fortsätter skrivartävlingen ”Min förebild” för dig som är 13–19 år. Skrivartävlingen på temat ”Mänskliga rättigheter”. pågår fram till 8 februari. Den som vill kan få hjälp av skrivarcoach Monique Stalås Hörnsten torsdag 27 december respektive 3 januari, klockan 13-15 på Österåkers bibliotek. Priserna sponsras av Rotary.

Lek och pyssla i kyrkan

27/12–28/12 och 2/1–4/1 arrangerar Åkersberga kyrka jullovsaktiviteter för barn och unga.  ”Här kan du leka, spela spel och pyssla. Både små och stora är välkomna” skriver kyrkan. Aktiviteterna pågår 9–15 och är gratis. Ingen föranmälan krävs. BAr upp till 9 år ska ha målsman med sig. För barn är lunch gratis, vuxna betalar 20:- för lunch och fika.
Plats: Åkersberga Kyrkliga Centrum, Bergavägen 13, Åkersberga.

Åk skridskor

Glöm heller inte att man kan åka skridskor i de kommunala ishallarna under jullovet, när hallarna har öppet för allmänhetens åkning. Mer information för Österåker här och detta gäller i Vaxholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.