Det här kan du göra i Tyresö på sportlovet

Om kylan håller sig kommer Albysjön att vara plogad för skridskoåkning.
Om kylan håller sig kommer Albysjön att vara plogad för skridskoåkning.
Åk skridskor eller längskidor, pröva dina skills i en FIFA 18-turnering, gå på sagoyoga eller testa hur det känns att vara utmanare i Gladiatorerna. Tyresös sportlovsfirare har en del aktiviteter att välja emellan.

Nästa vecka är det sportlov och det finns mycket att göra i Tyresö.

– Vi hoppas på ett soligt, snörikt och kallt sportlov, säger Susanne Svidén, fritidssamordnare.

Om kylan håller i sig kommer Albysjöns rundisbana på 4 kilometer, 1-kilometerbanan och en lekyta vara plogad för skridskoåkning. Tyresö ishall, Fontanahallen och Tyresövallens uterink har öppet för allmänhetens åkning.

På Alby friluftsgård kommer man att kunna åka längdskidor i antingen elljusspåret på 4 kilometer eller 1-kilometerspåret på ängarna – just nu är chansen stor att även milspåret ska vara tillgängligt.

– I Alby kommer raststugan att vara öppen. Där kan man grilla korv, värma sig och dricka varm choklad. Det finns även utegrillar i friluftsområdet, säger Susanne.

Vill man hellre vara inomhus har kommunens bibliotek en rad aktiviteter:

• Biblioteket i Tyresö centrum anordnar en FIFA 18-turneringen med chans att vinna biobiljetter. Det finns ett begränsat antal platser så det är bra att anmäla sig snabbt. Anmälan görs på biblioteket. Turneringen börjar med deltävlingar 27, 28 februari och 1 mars, klockan 14–16. Fredag 2 mars är det final. För åldrarna 8 år och uppåt.

• Utmana Gladiatorerna. Brännpunkten arrangerar torsdag, 1 mars, Gladiatorerna för åldrarna 6 till 12. För 40 kronor kan man testa att utmana Brännpunktens ledare i en stor hinderbana som liknar den i tv-programmet med samma namn. Plats: Bollmorahallen.

• Barn och föräldrar kan skapa sina egna superhjältemasker på biblioteket i Tyresö centrum. Måndag 26 februari till lördag 3 mars, klockan 10–19. För åldrarna 4 år och uppåt. Kostar inget.

• Vill man måla har Tyresö konsthall i biblioteket i Tyresö centrum målarverkstad för sexåringar och uppåt. 1 och 2 mars klockan 12–16. Kostar inget och drop-in gäller.

• Biblioteket i Tyresö centrum har även minibio fredag 2 mars. Filmerna Molly monster, En katt i Paris och Fantompojken visas. Minibio går även att se på biblioteken i Strand och Trollbäcken.

• Lördag 3 mars är det sagoyoga med djungeltema för barn 5–8 år. Även det äger rum på biblioteket i Tyresö centrum.

• Biblioteken i Strand och Trollbäcken välkomnar sportlovsfirare till att spela brädspel, pyssla eller gå på en tipsrunda.

• Schack drop-in för både nybörjare och vana schackspelare på biblioteket i Tyresö centrum.

• Kikarskola och fågelbordsspaning i Tyresta nationalpark.

Vad ska du göra på sportlovet?

Ruben Birol, 15 år, Krusboda.
Arbeta med skolan inför nästa termin och vara så mycket jag kan med mina vänner.
Elin Olofsson, 15 år, Fårdala.
Jag ska vara med vänner och åka till landet i Småland med familjen.
Fanny, 8 år, Hanviken.
Jag ska vara på fritids.
Alvin Hultgren, 14 år, Krusboda, och Ludwig Holmgren, 14 år, Lindalen.
Spela fotbollsmatch, vi spelar i Tyresö FF, säger båda.
Jag ska även till Romme och åka skidor, säger Ludwig.
Ida Wildemo, 12 år, Krusboda, och Alice Forsberg, 12 år Krusboda.
Jag ska rida och åka slalom i Rättvik i Dalarna, säger Ida.
Jag ska på ett ridläger, säger Alice.