ANNONS

Så ska Görvälns slott bli din favoritkrog

Andreas Printz, köksmästare Görvälns slott
Andreas Printz, köksmästare på Görvälns slott.
Slottet har länge används till konferens- och hotellverksamhet.
Slottet har länge används till konferens- och hotellverksamhet.
Andreas Printz, köksmästare Görvälns slott
Nu vill Andreas Printz locka fler Järfällabor, genom en annorlunda meny.
Andreas Printz, köksmästare Görvälns slott
Landslagskocken Andreas Printz, 34, kommer ursprungligen från Skälby.
Görvälns slott är av många känt som hotell- och konferensanläggning. Men även slottets restaurang håller hög klass, och nu vill kocklandslagets Andreas Printz locka fler Järfällabor att komma på middag.
ANNONS

– Det är roligt att få komma hem igen, säger Andreas Printz, som sedan årsskiftet varit köksmätare på Görvälns slott. Han kommer från Skälby, och gick kocklinjen på gymnasiet i Järfälla.

Slutet slott ska öppnas upp

Sedan dess har han jobbat på Marcus Samuelssons restaurang i New York, och på en rad Stockholmskrogar, innan han rekryterades till Görvälns slott. Tidigare fanns ett slottscafé som besöktes av ett fåtal gäster då och då. Idag har det gjorts om till en matsal som man kan boka för privata middagar. 

– Många kanske upplevde det som att slottet stängdes för allmänheten men i själva verket så välkomnar restaurangen och baren alla 6 dagar i veckan, säger Andreas Printz, som tillägger att man dessutom fortfarande kan fika vid slottet.

Spännande meny och vacker miljö ska locka Järfällaborna

Men nu hoppas ägarna att Andreas Printz matlagning ska locka Järfällaborna till slottet. 34-åringen har, förutom ett fint CV, också blivit en del av det svenska kocklandslaget som ligger i hårdträning inför VM nästa år.

Menyn beskriver han som lokal, men inspirerad av omvärlden. Han nämner till exempel svenskt lamm, som lagas med en variant av den kinesiska kryddblandningen five spice. Förhoppningen är att löftet om en annorlunda upplevelse ska locka fler lokala besökare till slottet.

– Vi vill att man ska känna att man kan komma hit efter att ha traskat i skogen, eller istället för att bege sig in till stan när man vill ha bättre vällagad mat, säger Andreas Printz.

Utmanande julbord planeras

Just nu planeras vinterns julbord. Även här vankas experiment, och det traditionella julbordet ska utmanas. Det är första gången Andreas Printz gör ett julbord, och han hoppas att den fina utsikten från slottet ska kunna komplettera maten.

– Det blir roligt att göra sitt eget julbord och sätta sin egen prägel på det. Särskilt i den här miljön, med Mälaren utanför, säger Andreas Printz.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.