ANNONS

Gott om lediga gratisplatser i cykelgaraget

Morgonbild från Odenplan. Cykelgaraget öppnar den 1 september. Det är ännu gott om lediga gratisplatser. Engångskostnaden för nyckel kommer man dock inte undan.
Morgonbild från Odenplan. Cykelgaraget öppnar den 1 september. Det är ännu gott om lediga gratisplatser. Engångskostnaden för nyckel kommer man dock inte undan.
I nästa vecka öppnar det omtalade cykelgaraget på Odenplan. Fram till i sommar är hyreskostnaden för en plats 0 kronor i månaden. Hittills verkar få ha fattat galoppen. Bara 99 har anmält intresse för någon av de 347 platserna.
ANNONS

Det är Stockholm Parkering som driver cykelgaraget, som till skillnad från det i Älvsjö inte är öppet. För att komma in måste man ha låsbricka. Det kan ha sina poänger med tanke på att Älvsjögaraget snart blev ett eldorado för cykeltjuvar.

Garaget på Odenplan har 347 platser, varav 70 också har skåp för cykelhjälmen. Dessutom finns sex platser för elcyklar där man kan ladda batteriet. Hydraulisk cykelpump finns förstås också.

Nu till det fina i kråksången. Innan Citypendeln öppnar nästa sommar är det alldeles gratis. Det är bara att gå in på Stockholm Parkerings hemsida och göra en intresseanmälan för egen garageplats i hjärtat av Vasastan.

Chansen att få en är mycket god, i alla fall om man inte kör elcykel. Enligt Anne Lintala, pressansvarig på Stockholm Parkering är det hittills bara 99 personer som anmält intresse. De flesta, 66 personer, nöjer sig med en plats utan skåp. 29 vill ha skåp. För den som har elcykel blir det knivigare. 24 personer vill åt de sex platserna.

Får man napp har man alltså gratisplats i ett år. Sedan har man tagit sig in i systemet och kan fortsätta ha platsen men betala för den.

– Standarden är månadshyresavtal med en månads uppsägningstid, säger Anne Lintala. Så det löper på om man inte gör något. I samband med att det börjar kosta måste man aktivt säga att man vill fortsätta hyra.

Har ni hunnit spika vad hyran blir?

– Nej. Men vår vd har sagt att det troligen kommer att kosta 100 kronor i månaden och för dem med laddmöjlighet en hundralapp till.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.