ANNONS

Nej till graffitivägg på Nytorps gärde

– Det är viktigt att folk har rätt till det offentliga rummet, säger Mikaela Sundin.
– Det är viktigt att folk har rätt till det offentliga rummet, säger Mikaela Sundin.
Stadsdelsförvaltningen vill att politikerna säger nej till en graffitivägg på Nytorps gärde.
Men de stänger inte dörren helt – på sikt kan det bli möjligt.
ANNONS

– Det behövs mer konst och kultur i det offentliga rummet. Och icke kommersiella platser där invånarna kan vara med och skapa själva, säger Hammarbyhöjdsbon Mikaela Sundin som har skickat ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden.

Där föreslår hon att stadsdelsförvaltningen ska uppföra en graffitivägg på Nytorps gärde, med bänkar för publik och picknick.

– Jag vet att det finns ett jättestort intresse för det här. Jag startade tidigare gruppen Skarpnäcks väggar på Facebook där medborgare fick skicka förslag på platser där de vill ha öppna väggar.

– Och graffitiväggen på Södermalm har blivit jättelyckad. Det är nya målare varje dag och det kommer folk från hela världen och tittar, säger Mikaela Sundin.

Men Skarpnäcks stadsdelsförvaltning som utrett ärendet uppmanar politikerna i stadsdelsnämnden att rösta nej. De har jämfört med vad graffitiväggarna på Södermalm och i Farsta kostar och tycker att det blir för dyrt.

Samtidigt skriver de att det kan bli aktuellt att pröva om man kan uppföra en laglig vägg där i samband med att man bygger nya hus i området och omvandlar gärdet till en stadspark med olika aktiviteter.

Beslut tas i stadsdelsnämnden den 1 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.