ANNONS

Granfalk kräver svar – locket på från Migrationsverket

Migrationsverket har lagt locket på.
Migrationsverket har lagt locket på.
Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande, har krävt korten på bordet om det planerade asylboendet i Solna, som enligt flera källor är tänkt att inhysas i Radisson Blu Royal Park i Frösundavik.

Fastighetsägaren Frösundaviksparken AB, som sagt upp kontraktet med hotellentreprenören, dementerade igår de uppgifterna

Migrationsverket tiger som muren.
ANNONS

Många frågor och få svar. Så kan man sammanfatta röran kring det planerade asylboendet i Solna.

Några konkreta besked om vart det ska ligga och vem som ska driva det har ännu inte offentliggjorts.

Igår gjordes det gällande att det var hotellet Radisson Blu Royal Park Frösundavik, mitt i Hagaparken, som skulle bli ett nytt asylboende för 852 personer.

Det dementerades under gårdagen av fastighetsägaren Frösundaviksparken AB, som istället menade att byggnaden ska byggas om till en förstklassig hotellresort.

I pressmeddelandet man skickade ut sade man sig dock vara glada att vara Migrationsverket behjälpliga med lokaler för människor på flykt. En formulering som fått igång spekulationer om att det kan vara angränsande byggnader till hotellet som är aktuella istället.

Pehr Granfalk tolkar dementin som att Frösundaviksparken fått kalla fötter.

– Jag uppfattar detta som att fastighetsägaren har rivit avtalet som finns mellan Migrationsverket och Hero Sverige AB, som är operatören som skulle driva boendet i tre år. Det är glädjande eftersom läget i Hagaparken är olämpligt och ärendets hantering gentemot Solna har brustit. Efter informationen ovan som fastighetsägaren gått ut med, väntar vi på att få det bekräftat från driftentreprenören och Migrationsverket att öppnande av boende för 852 asylplatser i Hagaparken inte längre är aktuellt, säger han i ett pressmeddelande.

Lokaltidningen Mitt i har sökt Migrationsverket som bett att få återkomma.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.