ANNONS

Granfalk: ”Vi ska vara bästa kommun varje år!”

Pehr Granfalk vill att Solna ska vara vinnare varje år.
Pehr Granfalk vill att Solna ska vara vinnare varje år.
Sundbyberg deppar inte efter superkommunsförlusten mot Solna, utan kommer tillbaka, menar kommunalrådet Mikael T Eriksson (M).

Solna har dock andra planer.

– Vi ska vara bästa kommun varje år! säger kommunarådet Pehr Granfalk (M).
ANNONS

I onsdags kväll strax före klockan 22 stod det klart. Solna är Årets Superkommun 2016, utropades det från scenen på Cirkus i Stockholm där Stora Samhällsgalan hölls.

Utmärkelsen, som delas ut för andra gången, instiftades av tidningen Dagens Samhälle, och baseras på åtta nyckeltal som har vägts samman, till exempel ekonomi, utbildningsnivå, kommunal ekonomi och arbetsmarknad.

– Vi har en bra mix i befolkningen och bygger mycket för ungdomar. Förut hade vi en lite äldre befolkning, nu är den ”medelgammal”, både utbildningsnivån och inkomsterna höjs, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Det, menar Granfalk, betyder inte att de med svagare ekonomi trängs bort. Solna har 4,2 procents arbetslöshet, mot länssnittet 6 procent. Det anser Granfalk bevisar motsatsen.

– Att vi har så många arbetsplatser gör att vi kan hjälpa folk som behöver det mest till en egen försörjning, säger han.

Förutom Solna var Lund och Sundbyberg, som vann förra året, nominerade.

– Ett stort grattis till Solna och fortsätt att kämpa! Vi vann förra året, nu var det Solna. Två superkommuner norr om Stockholm, vilken fantastisk plats på jorden, kan det matchas någon annanstans? säger Mikael T Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, till Solna.

Han menar att det är hedrande att ens vara nominerad.

– Vi slår ju Stockholms stad och många andra kommuner, konstaterar han.

ANNONS

Nu hoppas han att stadens nya näringslivskommitté ska ta Sundbyberg till seger nästa år.

– Sen maktskiftet har vi startat upp näringslivskommittén, då näringslivsrådet lades ner av min företrädare som inte verkade vara så intresserad av de här frågorna, säger Eriksson.

Pehr Granfalk har andra planer, men klappar grannen på axeln.

– Vi får fira och vara glada en dag men sen är det direkt tillbaka till jobbet. Vi ska vara bästa kommun varje år!

– Men Sundbyberg har gjort en otrolig resa de senaste tio åren och konkurrerade med oss i toppen. Det är bara att gratulera.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.