Grannar är kritiska till nytt jättehotell

Nu startar bygget av 16-våningshotellet i Älvsjö centrum.

Hotellet ska bli ett designat lågprishotell med 172 rum.

Folk som bor i närheten är dock oroliga för att hamna i slagskugga.

Hotellet är tänkt att bli ett landmärke för Älvsjö centrum. Bygget, som utförs av företaget Botrygg, inleds inom kort och beräknas vara klart 2017. Fasaden ska bestå av fält av matrisgjuten betong.

– Hotellbyggnaden ska märkas på avstånd och samtidigt vara intressant att se på nära håll, säger David Alton vid White arkitektbyrå som utformat byggnaden.

Hotellet kommer att bli ett lågprishotell under namnet Motel L. Här ska man kunna bo i designade rum för under tusenlappen per natt.

– Det som skiljer det från fyrstjärniga hotell är att rummen är mindre och att det saknas restaurang och konferenslokaler. Annars är standarden på rummen lika hög eller högre, säger Uwe Löffler, vd vid Ligula Hospitality Group som utvecklar olika koncept inom hotellbranschen.

Den första Motel L-enheten öppnade i maj i fjol i Hammarby sjöstad. Där hamnade hotellet på andra plats när resesajten Tripadvisor utsåg 2014 års bästa fyndhotell. Ett rum i Hammarby sjöstad kostar 900 kronor plus 75 kronor för frukost. På helgen ligger priset på 650 kronor.

Älvsjöhotellet får 172 rum fördelade på nio våningar. På de översta våningarna i byggnaden kommer Botrygg att bygga 77 lägenheter för företagsuthyrning.

– Det är tänkt för personer som jobbar här en dag i veckan eller veckopendlar och bor här under en kort tid. Permanenta bostäder får man inte ha med tanke på bullret från järnvägen, säger Adam Cocozza, vd vid Botrygg.

Det är dock inte alla som varit så förtjusta i hotellbygget. Grannar intill har klagat på att hotellet kommer att skugga deras bostäder.

Det som skiljer det från ett fyrstjärnigt hotell är att rummen är mindre.Uwe löffler

Fakta

Några andra hotell i Älvsjö

Scandic Talk hotel, Mässvägen.

Connect hotel, Götalandsvägen.

First Hotel Royal Star, Mässvägen.

Hotell Älvsjö, Johan Skyttes väg.