ANNONS

Grannar i drönarbråk – slutade med misshandel

Grannen trodde han var filmad – gick till attack.
Grannen trodde han var filmad – gick till attack.
En familj filmade ett födelsedagsfirande från luften. Då kom en ilsken granne in på tomten och sparkade sönder drönaren.
ANNONS

Det var i augusti 2017 som en familj i Enebyberg hade ett födelsedagskalas med både barn och barnbarn på plats. De filmade huset från ovan med en nyinköpt drönare. Då stormade en ilsken granne in på tomten och gick till attack.

När han kom in på tomten ska han ha sagt att de inte fick filma ovanför hans tomt.

Gick till attack

Grannen ska ha varit arg för att han trott att drönade filmade honom och lämnade inte tomten trots att han blev ombedd att göra det.

Istället ska han ha gett sig på drönaren när den landade och sparkade sönder den för att sedan attackera ägaren med ett knytnävsslag. I polisförhör erkänner den äldre mannen att han sparkat på drönaren.

”Jag trodde den skulle flyga på mig och blev rädd. Jag visste inte vad som skulle hända då. Så jag kan ha sparkat till den med vänster yttersida”, säger han i förhöret.

Nekar till misshandel

Däremot motsätter han sig att han har slagit personen som ägde drönaren. Den äldre mannen menar att det var han som blev attackerad av ägaren efter att han hade sparkat på drönaren. Han fredade sig endast med en hand mot hans ansikte, inte ett knytnävsslag.

Bråket ska enligt den åtalade grannen ha fortsatt några dagar senare när grannparen möttes i Täby centrum. Då ska han ha känt sig hotat av grannarna som ska ha prejat in honom mot en vägg och sagt att han borde flytta.

Nu åtalas den äldre mannen för hemfridsbrott, skadegörelse och misshandel.